Επίσημη πρόταση στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στην οποία και ανήκει το κτίριο του θεάτρου «Εμπρός», για την παραχώρηση του στον δήμο της Αθήνας, διατύπωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Στέφανο Βλαστό, ο δήμαρχος Αθηναίων πρότεινε να ακολουθηθεί μοντέλο Λυκαβηττού και ο χώρος που φιλοξενεί το θέατρο να περάσει στον δήμο της πρωτεύουσας.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπακογιάννης, υπαγορεύεται από την ανάγκη να στηριχθεί η καλλιτεχνική έκφραση και οι καλλιτέχνες της πόλης και είναι απολύτως συμβατή με το τριετές σχέδιο για τον πολιτισμό που έχει ήδη εξαγγελθεί.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την υποσημείωση ότι ο δήμος Αθηναίων δεν είχε ούτε αρμοδιότητα, ούτε ανάμειξη στα όσα εξελίχθηκαν στον χώρο του «Εμπρός», το θέμα θα τεθεί από τον δήμαρχο στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο κ. Μπακογιάννης θα ενημερώσει επισήμως για την σχετική πρόταση προς την ΕΤΑΔ.

«Ο δήμος Αθηναίων είναι ο ιδανικός φορέας για να διατηρήσει το θέατρο “ΕΜΠΡΟΣ”»

«Ο δήμος Αθηναίων είναι ο ιδανικός φορέας για να διατηρήσει το θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ» το χαρακτήρα και την ταυτότητα του», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, για τη σχετική πρόταση που υπέβαλε στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) να περιέλθει ιδιοκτησιακά στον δήμο.

Ο κ. Μπακογιάννης ανάφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, στον οποίο πρότεινε να ακολουθηθεί το «μοντέλο Λυκαβηττού» για την παραχώρηση στο δήμο, «έστω και με αντίτιμο». Επίσης, πρόσθεσε, ο δήμος με την παραχώρηση θα προβεί «σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο θέατρο για να έχει τη θέση που του αξίζει στην καρδιά της πόλης».