«Δεν επιτρέπεται να κατεβάσεις ένα αεροπλάνο που περνάει πάνω από τη χώρα σου για να συλλάβεις κάποιον. Αυτό είναι κάτι το πρωτοφανές», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στη χθεσινή «κρατική αεροπειρατεία» που σημειώθηκε στη Λευκορωσία.

Όπως τόνισε το μέλος της κυβέρνησης, «ο Έλληνας πρωθυπουργός από χθες καταδίκασε την ενέργεια και μάλιστα με αρκετά υψηλούς τόνους. Αρκετά πια με το καθεστώς Λουκασένκο και την κατάσταση η οποία επικρατεί στη Λευκορωσία. Χθες όλο το απόγευμα βρισκόμασταν σε επικοινωνία, με τους ομολόγους μας. Υπήρχε ένα κύμα οργής από όλες τις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέναντι σε αυτή την ενέργεια. Αυτή η πρωτοφανής ενέργεια έχει να κάνει με την ασφάλεια των πτήσεων, με κανόνες οι οποίοι έχουν ορισμένα απαραβίαστα».

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε: «Οι πρώτες ιδέες έχουν σχέση με τον ουσιαστικό, αεροπορικό αποκλεισμό της Λευκορωσίας. Να μη μπορούν να πετάνε αεροπλάνα πάνω από τη Λευκορωσία, κάτι που κατέστησαν και οι Λευκορωσικές αρχές ότι είναι αδύνατον, αλλά και να μη δεχόμαστε πια πτήσεις από τη χώρα ή το αντίστροφο».