Ραντεβού στον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες το… 2016 έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, εκτιμώντας ότι τότε θα γίνουν οι εκλογές. Ταυτόχρονα προέτρεψε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να κρατάτε τότε μικρό καλάθι διότι τα κεράσια θα είναι λίγα για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσκοπήσεις θα μείνουν στο χρονοντούλαπο».

Κατά τη διάρκεια της συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης, ο κ. Γιακουμάτος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι από τον Αύγουστο του 2012, κάθε μέρα και κάθε μήνα ζητάει εκλογές, αλλά «δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός η κυβέρνηση αλλά η πατρίδα».

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι τον Δεκέμβριο βγαίνουμε από το Μνημόνιο και αναρωτήθηκε μήπως κάποιοι εντός ή εκτός Βουλής δεν θέλουν στην πραγματικότητα να βγει η Ελλάδα από το Μνημόνιο, είτε γιατί δεν την αγαπούν, είτε για κομματικούς λόγους ή γιατί επιβουλεύονται τη χώρα.

Υπογράμμισε δε την ανάγκη η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της, καθώς μέσα στο 2015 θα υπάρξουν μέτρα που θα δώσουν ανάσα στους πολίτες, όπως η μείωση της φορολογίας, οι 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και η ρύθμιση στα κόκκινα δάνεια.

Αναφορικά με την ακρίβεια, ο κ. Γιακουμάτος είπε ότι όλα τα στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είχαμε μειώσεις τιμών. Αναγνώρισε, όμως, ότι παρότι οι τιμές μειώνονται ο πολίτης έχει χάσει μεγάλο μέρος από την αγοραστική του δύναμη.