Την ρήση του Βολτέρου «διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» επικαλέστηκε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης για να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με αιχμή την πρόσφατη τοποθέτησή του (για τις καταθέσεις) προέβη σε πράξεις εναντίον του που δείχνουν «το βαθύ αντιδημοκρατικό του πρόσωπο».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η δήλωσή του αυτή, εξανάγκασε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ότι θα τηρήσει την συμφωνία με την Ευρώπη και ως εκ τούτου αποκαλύφθηκε «η μεγάλη κοροϊδία των παροχών που υπόσχεται» αφού θα τηρήσει και τον προϋπολογισμό. «Αυτό εγώ το χαιρετίζω» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και με σκωπτικό τόνο δήλωσε ότι «χαιρετίζει και τη δημόσια δήλωση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «στο Κόκκινο» κ. Αρβανίτη «για την επιτέλους αναγνώριση ότι υπάρχει και απεργία που είναι εκβιασμός».

«Δεν είναι κάθε απεργία εκβιασμός αλλά μία μπορεί να είναι εκβιασμός. Μάθαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρξε τουλάχιστον μία. Αυτή που έγινε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βέβαιος ότι είναι σύμπτωση ότι η πρώτη απεργία που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι είναι εκβιασμός δεν το κατάλαβε επειδή είναι εναντίον του. Αδυνατώ να πιστέψω ότι ήταν αυτά τα κίνητρα. Είμαι βέβαιος ότι το κατάλαβε αντικειμενικά» είπε. Επιπλέον είπε πως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να έβλεπε κανείς τι θα έκανε ο κ. Αρβανίτης και ο ΣΥΡΙΖΑ αν είχε το λοκ άουτ στα χέρια του.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ανερμάτιστη στρατηγική αφού ο κ. Δραγασάκης που μίλησε για «ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους» να λέει τώρα «δεν έχουμε αυταπάτες αυτά δεν θα γίνουν αμέσως». «’Άρα από τα πέντε πρώτα μέτρα ήδη παρέδωσαν στις καλένδες το πρώτο με αποτέλεσμα να μην γίνουν και τα επόμενα τέσσερα» είπε.