Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των ειδικών και το απόγευμα αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα άρσης του lockdown και της επανεκκίνησης των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα sms, οι μετακινήσεις, το λιανεμπόριο και ο τουρισμός.

Η κατάργηση του sms στο 13033 και 13032 είναι πλέον πολύ κοντά. Αυτό συνεπάγεται και την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και για να πραγματοποιήσουν αγορές στα καταστήματα, χωρίς το click inside ή το click away, αλλά πάντα τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και τους περιορισμούς ως προς τον αριθμό των πελατών μέσα στα μαγαζιά.

Σχετικά με το ωράριο κυκλοφορίας, η απαγόρευση κυκλοφορίας -όπως όλα δείχνουν- θα παραταθεί κατά μία ώρα και θα ξεκινά τα μεσάνυχτα. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ωράριο λειτουργίας δεν αποκλείεται να παραταθεί και έως τις 00:30, γεγονός που σημαίνει ότι η εστίαση θα κλείνει στις 00:15.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.