Να αγοράσει χρόνο, μέσα από νομικά παράθυρα, ώστε να μην εκδοθεί στην Ελλάδα αναζητά ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ύστερα από την σύλληψή του χθες στις Βρυξέλλες. Αυτό δεν μπορεί να πάρει πάνω από 2 μήνες.

Η βελγική αστυνομία των παρακολουθούσε διακριτικά εδώ και εβδομάδες, φοβούμενη σενάρια διαφυγής εκτός ΕΕ.

Ταυτόχρονα, πηγές της Ευρωβουλής είπαν στο MEGA ότι η χθεσινή ψηφοφορία αφορούσε στην ασυλία του Λαγού και όχι την ιδιότητά του ευρωβουλευτή. Εναπόκειται στις αρμόδιες ελληνικές αρχές να εξακριβώσουν, σύμφωνα με τη νομοθεσία τους, εάν το καθεστώς του ευρωβουλευτή πρέπει να καταργηθεί μετά την άρση της ασυλίας του. Εάν συνεχίζει να πληρώνεται τότε μπορεί να παίρνει μέχρι να λήξει η θητεία του τουλάχιστον 7.000 ευρώ το μήνα.

Πώς θα γίνει η έκδοση του στην Ελλάδα

Αφού αποφασίσουν οι βελγικές αρχές να γίνει δεκτό το αίτημα έκδοσης του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα, ένα ειδικό κλιμάκιο θα φύγει από την Ελλάδα να τον παραλάβει στις Βρυξέλλες. Με αυστηρά μέτρα θα οδηγηθεί στις αρχές για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και τότε θα αποφασιστεί που θα εκτίσει την ποινή του.

Την ίδια ώρα άφαντος παραμένει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.