Στην κατάθεση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και στην εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την τακτική συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη από τις ευρωπαϊκές χώρες που κατέθεσαν το Εθνικό τους σχέδιο, ενώ παρέδωσε ένα στικάκι στην κα Σακελλαροπούλου, το οποίο όπως είπε περιέχει περί τις 4100 σελίδες, καθώς εκεί βρίσκονται όλες οι δράσεις για την πλήρη αναδιάταξη του παραγωγικού ιστού της χώρας μας. «Περιλαμβάνει επίσης πολύ σημαντικά προγράμματα κατάρτισης και στήριξης της νεολαίας. Είναι μία μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας, η οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφεθεί. Επιχορηγήσεις και δάνεια δεν πρέπει οι πόροι αυτοί να σπαταληθούν αλλά να επενδυθούν στο αύριο της Ελλάδας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ξέρω ότι δεν θα το διαβάσετε όλο αλλά αξίζει να δείτε το βαθμό της λεπτομέρειας της δουλειάς» πρόσθεσε, ευχαριστώντας όλους όσοι εργάστηκαν για να φέρουν σε πέρας αυτό το πολυσύνθετο σχέδιο.

Η δεύτερη είδηση της εβδομάδας -είπε ο πρωθυπουργός – αφορά στο άνοιγμα της πλατφόρμας των εμβολιασμών σε νεότερους συμπολίτες μας. «Είναι πολύ θετικό ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» πηγαίνει πλέον στις παραγωγικές ηλικίες. Και θέλω ξανά να ενθαρρύνω τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Πρέπει να πράξουμε και το κοινωνικό μας χρέος, βοηθώντας συνολικά τη χώρα να επανέλθει. Ο εμβολιασμός μας προστατεύει από μία αρρώστια εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο όποιος απειροελάχιστος κίνδυνος από τις παρενέργειες του εμβολίου είναι πολύ μικρότερος από την απειλή του κορονοϊού» υπογράμμισε.

«Πρέπει να ατενίσουμε το μέλλον με την αισιοδοξία που μας αξίζει. Μπορούμε να γιορτάσουμε το Πάσχα με τις υποδείξεις των ειδικών. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Τα self tests έχουν αγκαλιαστεί από τους πολίτες που επιδεικνύουν εξαιρετικό αίσθημα ατομικής ευθύνης. Θα είναι κοντά μας αυτό το εργαλείο για πολύ καιρό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σακελλαροπούλου: Οι σκέψεις μας κοντά στους χιλιάδες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους

«Ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε ένα ακόμη Πάσχα σε συνθήκες πανδημίας. Αλλά αυτό είναι μία αναπόφευκτη αναγκαιότητα. Είναι πολύ σημαντικό ότι η χώρα μας κατέθεσε από τις πρώτες χώρες το σχέδιο και είναι κρίσιμο να ενισχυθούν οι πιο ευάλωτοι και ότι άλλο έχετε σχεδιάσει για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό ότι χαλαρώνουν τα μέτρα και επιστρέφει η χώρα σε κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Είναι παρήγορο ότι προχωρά πολύ καλά το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Θα ήθελα να εκφράσω για μία ακόμη φορά. τον θαυμασμό μου για την αυταπάρνηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των αφανών ηρώων. Και καθώς οι ημέρες του Πάσχα είναι συνδυασμένες με την αγάπη και την αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας, νομίζω ότι οι σκέψεις μας πρέπει να συντροφεύουν τους χιλιάδες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και δεν μπόρεσαν να τους αποχαιρετίσουν, όπως ήθελαν. Εύχομαι και ελπίζω να είναι το τελευταίο Πάσχα μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους».