Συνάντηση με το προεδρείο της ΟΛΜΕ είχε την Τρίτη (20/4) στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου. Κατά τη διάρκειά της οι εκπρόσωποι των καθηγητών παρουσίασαν τις απόψεις τους για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των Λυκείων όλης της χώρας κύλησε ομαλά. Η πραγματικότητα διέψευσε για μία ακόμη φορά όσους κινδυνολογούσαν τοκίζοντας στον φόβο και την ανασφάλεια» επεσήμανε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

«Η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αξιοποιούν τη διαδικασία των self test και συμβάλλουν ουσιαστικά στη συλλογική προσπάθεια ώστε η λειτουργία των σχολείων μας να γίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Σε λίγες ώρες μάλιστα η διαδικασία εμβολιασμού των εκπαιδευτικών περνάει στην τρίτη φάση της, αφού αύριο 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για όσους ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί» δήλωσε ο Γιώργος Στεργίου και απευθυνόμενος στην ΟΛΜΕ τόνισε πως «οφείλει να πρωταγωνιστήσει στην περεταίρω ευαισθητοποίηση των μελών της για να ενισχυθεί η προστασία των λειτουργών της εκπαίδευσης».

«Η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, αφού κάθε μέρα που περνάει ξεπερνάμε τις δυσκολίες και τις αβεβαιότητες που προκάλεσε η πανδημία. Όλοι οι συντελεστές της εκπαίδευσης, σεβόμενοι τον κόπο των μαθητών και των οικογενειών τους, θα πρέπει να μην αναπαράγουν ανακριβείς υποθέσεις περί του αριθμού των εισακτέων. Μόνο με αναβαθμισμένες σπουδές οι νέοι της πατρίδας μας μπορούν να καθορίσουν το μέλλον τους» ανέφερε εστιάζοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχε από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και ο γραμματέας Εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα Θεόδωρος Κόλλιας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.