Τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος κινείται πολιτικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς, προτείνει για διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ο Νίκος Αλιβιζάτος θα ήταν μια εξαιρετική περίπτωση για το αξίωμα του Προέδρου, ο οποίος μάλιστα θα μπορούσε να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις και να καταστεί εφικτή η εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο από την παρούσα Βουλή, ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί «θα πρέπει να τολμήσουν και να μην συμβιβαστούν με μετριότητες».

Τονίζει δε ότι ένας όρος που θέτει για να συμμετάσχει το Ποτάμι σε μια κυβέρνηση συνασπισμού είναι «οι υπουργοί να έχουν κολλήσει ένσημα εκτός πολιτικής».

Για το ενδεχόμενο πάντως μιας συγκυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λέει ότι δεν έχει «καμία διάθεση να πυροβολεί μαζί με τον κ. Καμμένο ψεκαστικά αεροπλάνα».
.
Μιλώντας στην εφημερίδα, ο Θεοδωράκης προαναγγέλλει ότι στις 21 Σεπτεμβρίου θα εξειδικεύσει τις βασικές προτάσεις του κόμματος του.

Σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται το Ποτάμι, λέει: «δεν μας επικρίνουν επειδή δεν έχουμε θέσεις, αλλά επειδή δεν βάζουμε ταμπέλα. Αν λέγαμε ότι είμαστε φιλελεύθεροι ή σοσιαλιστές, θα μας έβαζαν σε ένα κουτάκι και θα ησύχαζαν. Τα κόμματα εξουσίας που έχουν ταμπέλα, δεν έχουν θέσεις ή αυτές που έχουν είναι αστείες».