Τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους συμβούλους ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης.

Συγκεκριμένα ο Φώτης Κεχαγιάς ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, ο Κυριάκος Ιωαννίδης εντεταλμένος σύμβουλος για την παρακολούθηση του ΕΣΠΑ και των έργων και ο Αντώνης Δασκαλόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος για τον Έλεγχο και τη Διαφάνεια.

Τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού θα αναλάβει ο Παύλος Τσότσος, του εντεταλμένου σύμβουλου για θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού ο Παναγιώτης Κώττας και του εντεταλμένου σύμβουλου Αθλητισμού ο Δημήτρης Καρακασίδης.

Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής ορίστηκε ο Σταύρος Γιαννακίδης και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής ο Γιώργος Αντωνιάδης.

Η Αμαλία Κούσκουρα θα αναλάβει αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου και ο Χάρης Κάτανας εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Εμπορίου και Λαϊκών Αγορών.

Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο Κώστας Καναβός και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα γούνας ο Θεοφύλακτος Ζυμπίδης.

Η Ελισσάβετ Παναγιωτίδου θα αναλάβει αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας – Περιβάλλοντος και Μεταφορών και η Μαρία Καρυπίδου εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος και Μεταφορών.

Τέλος, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας ορίστηκε ο Ηλίας Κάτανας.