Άρχισαν για τα καλά τα όργανα στη ΔΗΜΑΡ λίγους μόλις μήνες μετά την εκλογική καθίζηση στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαϊου.

Στο ξενοδοχείο Stanley σήμερα το απόγευμα επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στην συγκέντρωση της Μεταρρυθμιστικής Τάσης του Σπύρου Λυκούδη από τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρότατες αναταράξεις στο κόμμα. Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια βδομάδα σοβαρών εξελίξεων, με άγνωστο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Πάντως ο Σπύρος Λυκούδης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει θέμα παρουσίας μας στο κόμμα αλλά δεν θα κάνουμε σήμερα κάποιες ανακοινώσεις», ουσιαστικά αναβάλλοντας απλά την ανακοίνωση της αποχώρησης από την Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι νεωτέρας.

Τα όργανα είχαν αρχίσει να χτυπούν λίγες ημέρες μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η Μεταρρυθμιστική Τάση στην οποία ο κ. Λυκούδης ηγείται είχε διαφωνήσει με την πρόταση του πρόεδρο Φώτη Κουβέλη για πραγματοποίηση εκτάκτου συνεδρίου. Λίγο αργότερα ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο, ενώ επανέλαβε αυτή της την άποψη σε επιστολή που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα όταν συνεδρίασε από κοινού η κοινοβουλευτική ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Η ενδεχόμενη αποχώρηση του Σπύρου Λυκούδη από τη ΔΗΜΑΡ ενδέχεται να περιορίσει την κοινοβουλευτική δύναμη της ΔΗΜΑΡ ακόμη περισσότερο. Ήδη ο αριθμός των βουλευτών έχει μειωθεί έπειτα από την διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού και την αποχώρηση της Κατερίνας Μάρκου.