Να επισκεφθεί τα δημόσια νοσοκομεία, αν θέλει να δει ποια είναι η πραγματικότητα παρότρυνε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Κύριε Μητσοτάκη, αν θέλετε να δείτε ποια είναι η πραγματικότητα στα δημόσια νοσοκομεία σήμερα, πηγαίνετε μια βόλτα χωρίς προστασία σε ένα απ’ αυτά» είπε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, «σχετικά με την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία».

Όσον αφορά τις εμβολιαστικές δόσεις, είπε ότι «θα πρέπει να ανοίξει ο εμβολιασμός και σε άλλες ομάδες πληθυσμού, εκτός ηλικιακών κριτηρίων. «Θα πρέπει, όπως είπε, να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι που είναι εκτεθειμένοι. Δεν φτιάχνεις ασπίδα ανοσίας εάν δεν εμβολιάσεις αυτούς που έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά, όπως είναι οι υπάλληλοι των σουπερ μάρκετς, οι διανομείς φαγητού (delivery) ή οι καθηγητές».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι καθυστερεί η επανεκκίνηση της οικονομίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον ο φόβος να κλείσει μια στις τρεις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης. «Πρέπει να ρυθμιστεί το χρέος που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας και αυτό αφορά όλους τους κλάδους. Εμείς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις βγήκαμε από το μνημόνιο, και ενώ είχαμε ακόμα αυστηρή επιτήρηση, κάναμε μια ρύθμιση όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές. Δεν μπορεί να γίνει αυτό και για το κορονοχρέος για να πάρουν μια ανάσα οι άνθρωποι;» αναρωτήθηκε.

Τέλος υποστήριξε ότι βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας και ιδίως του κλάδου της εστίασης, χωρίς μετατροπή της επιστρεπτέας σε μη επιστρεπτέα, χωρίς μείωση του ΦΠΑ για έναν χρόνο και χωρίς επιδότηση της εργασίας το επόμενο διάστημα για να μην φτάσει και πάλι η ανεργία στο 25% με 26%, δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό ισχύει για όλη τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».