Tο εμβολιαστικό κέντρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) στο Δαφνί, όπου πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί των ασθενών των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης έναντι της COVID-19, επισκέφθηκε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, και ενημερώθηκε για την πορεία των εμβολιασμών.

Στο ΨΝΑ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πραγματοποιείται ο εμβολιασμός 717 ασθενών, οι οποίοι φιλοξενούνται σε ενδονοσοκομειακές και εξωνοσοκομειακές Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (οικοτροφεία, προστατευμένα διαμερίσματα και ξενώνες).

Οι εμβολιασμοί κατά της covid-19 στις δημόσιες και ιδιωτικές Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ξεκίνησαν τον Μάρτιο, κατόπιν σχετικής διάταξης που ψηφίστηκε στη Βουλή και στοχεύουν στον εμβολιασμό εν συνόλω 9.088 εργαζομένων και ασθενών που φιλοξενούνται σε αυτές. Ο εμβολιασμός των ασθενών και των εργαζομένων πραγματοποιείται είτε από τα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων είτε από τους γιατρούς της εκάστοτε δομής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

«Η κυβέρνηση μεριμνά για τις ευπαθείς ομάδες. Όπως είχε σχεδιαστεί εξ’ αρχής, ο εμβολιασμός του προσωπικού και των ασθενών των κλειστών δομών ψυχικής υγείας γίνεται κατά προτεραιότητα. Ήδη έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος των ασθενών σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές» δήλωσε η Ζωή Ράπτη.

Σήμερα βρέθηκα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής , όπου ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ασθενών.Όπως είχε σχεδιαστεί εξ…

Posted by Ζωή Ράπτη on Wednesday, March 31, 2021