Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα στο Παρίσι και την εκεί μετάβαση των Ελλήνων υπουργών, εξέφρασε την διαφωνία του κόμματός του με το χειρισμό αυτό, θυμίζοντας την πρώτη αντίδραση των ΑΝΕΛ ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ως περιφερόμενος θίασος».

Ο κ. Κουίκ σε σημερινή του συνέντευξη στο «ΒΗΜΑ FM» έθεσε ακόμη το ερώτημα «έως πότε θα διαπραγματεύεται μια ελληνική κυβέρνηση και δεν θα λέει αποφασίζω να κάνω αυτό, που πιστεύω για το καλό των Ελλήνων και της Πατρίδας;» .

«Χωρίς να είμαστε μπαταχτσήδες. Τα λεφτά δεν αρνούμεθα ότι τα έχουμε πάρει. Δεν αρνούμεθα το κεφάλαιο. Αρνούμεθα βεβαίως τις διαδικασίες των τόκων και από κεί και πέρα το θέμα είναι πότε θα μπορέσουμε και πως να το αποπληρώσουμε. Αυτή είναι η θέση μας. Πάντα μέσα στην Ευρωζώνη, πάντα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν στους ΑΝΕΛ σκέπτονται «ποιος μπορεί να πάει με την άλλη πλευρά», ο κ. Κουϊκ απάντησε ότι ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης «διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι ανεξάρτητα από την πρότασή του, από τη στιγμή που η θέση του Κινήματος είναι συγκεκριμένη – δηλαδή καταψηφίζουμε Πρόεδρο γιατί δεν θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η διακυβέρνηση – δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταψηφίσει και αυτός. Και μάλιστα είπε ότι εγώ δεν θα γίνω μαξιλαράκι κανενός Σαμαρά. Θέλω να φύγει αύριο αυτή η κυβέρνηση. Το ‘πε».

Ο κ. Κουίκ είπε ακόμη ότι δεν τον αφήνει αδιάφορο η συζήτηση για επανένωση της κεντροδεξιάς, «διότι έχει καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα, διότι είναι θυμωμένοι οι Έλληνες και διότι δεν δικαιούνται αυτοί οι οποίοι ισοπέδωσαν τις αρχές και τις αξίες που άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να ομιλούν για κεντροδεξιά και επανασύνδεση. Αυτοί οι οποίοι διέλυσαν τις ιδρυτικές αρχές ενός κόμματος».

«Μιλάνε για Κεντροδεξιά και βάζουν τρία «ωραία» πρόσωπα: Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη στο πλάνο» είπε ο κ. Κουίκ, προσθέτοντας:

«Ας ξαναγεννηθεί το σύστημα από την αρχή, ας πάμε σε εκλογές, που θα αποδείξουν ότι πράγματι θα διαλυθούν όλα αυτά τα λεγόμενα «παραδοσιακά» κόμματα και πάμε να προχωρήσουμε σε κάτι το καινούργιο. Πιστεύουμε ότι εμείς οι ΑΝΕΛ είμαστε πραγματικά το καινούργιο».

Ερωτηθείς αν ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στην ενοποιητική προσπάθεια, ο κ. Κουίκ είπε ότι θα σεβαστεί την σιωπή του πρώην πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι «αν τώρα σηκωνόντουσαν από εκεί που είναι και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, θα τους πλακώνανε όλους στο ξύλο για αυτά που κάνουνε».

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.