Έξι υπερσύγχρονα αεροσκάφη F-15 SA Eagle της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας θα σαρώνουν τον ουρανό του Αιγαίου τις επόμενες εβδομάδες.

Ειδικότερα, οι «αετοί» της αραβικής χερσονήσου, αναμένεται να προσγειωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεθαύριο Σάββατο 13 Μαρτίου στην 115η Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα και για 15 ημέρες θα πετούν σε σχηματισμούς, μαζί με αεροσκάφη της δικής μας Πολεμικής Αεροπορίας, εκτελώντας εκπαιδευτικές ασκήσεις.

Ήδη έχει αφιχθεί στην Κρήτη το αεροπλάνο που μετέφερε στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας των Σαουδαράβων ενώ σήμερα θα προσγειωθεί μεταγωγικό C-130 που θα μεταφέρει τεχνικούς, λοιπό προσωπικό αλλά και τον εξοπλισμό που κρίνεται απαραίτητος για την δεκαπενθήμερη παραμονή.

Τα έξι αεροσκάφη F-15 SA Eagle θα πετούν σε όλο το μήκος του ελληνικού εναέριου χώρου σε συνεργασία ακόμη και με το Πολεμικό Ναυτικό μας, αφού το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας θέλει να δώσει έμφαση στη διακλαδικότητα.

Θυμίζουμε ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι η δεύτερη χώρα που στέλνει μαχητικά στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, καθώς μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν προβεί σε αντίστοιχη κίνηση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία είχαν στείλει τέσσερα F-16 και περίπου 150 άτομα προσωπικό που είχαν φιλοξενηθεί και πάλι στην 115 Πτέρυγα Μάχης.