Με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη (17/2) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μετά από επιστολή του τελευταίου για φαινόμενα αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς.

Στη 45λεπτή συνάντησή τους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες του για τα ζητήματα της κοινοβουλευτικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για τον τρόπο που νομοθετεί η Βουλή εν μέσω πανδημίας, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες πρακτικές και φαινόμενα αντικοινοβουλευτικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου».

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «αδιανόητο και κορυφαίο θέμα» την στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, «μέχρι σήμερα δεν έχει ορίσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το μείζον ζήτημα της συρρίκνωσης της δημοκρατίας», παρότι το σχετικό αίτημα το έχει καταθέσει από τις 23 Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ακόμα το θέμα των ονομαστικών ψηφοφοριών, επαναφέροντας τη πρόταση του να αξιοποιηθεί η τεχνολογία και οι βουλευτές να ψηφίζουν ηλεκτρονικά και όχι να γίνεται με επιστολικές ψήφους οι οποίες στέλνονται στις γραμματείες των κομμάτων.