Τις αντιφατικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εκλογή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων του κόμματος, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι ο κ. Γιούνκερ είναι ο επικεφαλής της ομάδας που εξέλεξε τους περισσότερους ευρωβουλευτές και ως εκ τούτου ήταν υποχρέωση των ηγετών της Ε.Ε. να προτείνουν τον υποψήφιο που κατέκτησε την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές.

Η Χαριλάου Τρικούπη αφού παραθέτει αυτολεξεί τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλείται τη σημερινή δήλωση της ευρωομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ανακοίνωσε τα εξής:

«Η εκλογή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθεί τη δημοκρατία, καθώς εξοπλίζει ιδεολογικά το διευθυντήριο για να συνεχίσει την πολιτική του συστήματος εναντίον των λαών της Ευρώπης. Σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας πολιτικής η οποία έχει οδηγήσει σε κρίση την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει βάλει σε δοκιμασία δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα των λαών της ΕΕ».

«Δεδομένου λοιπόν ότι οι δηλώσεις όπως και γραπτά μένουν ενώ ευτυχώς δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου ερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ τι εκ των δυο ισχύει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Εκτός και αν η ευρωομάδα του έχει αυτονομηθεί οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί να γίνει κυβέρνηση ας μας απαντήσει τι είδους κόμμα είναι και πως προσδοκά οι πολίτες να τον πάρουν στα σοβαρά».