Χαμόγελα στην Ιπποκράτους, όπου χαμηλώνουν ήδη τους τόνους για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «πολύ κοντά» στο επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο ορίζουν με τις αναγωγές κοντά σε 4-5 μονάδες προβάδισμα σε εθνικό επίπεδο από τη ΝΔ. Έτσι, τα ίδια στελέχη λένε ότι δεν υπάρχει λόγος για τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές.

Κύκλοι της Ιπποκράτους επίσης επιχειρούν να γυρίσουν αντίστροφα τα επιχειρήματα για την αποχή, λέγοντας πως «η αποχή έδειξε ότι οι πολίτες δεν παρασύρθηκαν από την αντι-μνημονιακή φρενίτιδα».

Αυτό που περιμένουν στο ΠΑΣΟΚ είναι τον αριθμό των περιφερειών που θα κερδίσει τελικά το κόμμα. Εκτός από την Κρήτη και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη που θεωρείται ότι έχουν «κλειδώσει», ανησυχία υπάρχει για το Νότιο Αιγαίο και την Πελοπόννησο, όπου φαίνεται πως ο υποψήφιος της ΝΔ, Δημήτρης Δράκος, έχει πετύχει ανατροπή σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις που έφερναν μπροστά τον Πέτρο Τατούλη.