Αυθαίρετη χαρακτηρίζει η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ να την καλέσει σε εξηγήσεις. Η απόφαση πάρθηκε επί της έγκλησης του μέλους της ΕΣΗΕΑ Λίνας Αλεξίου κατά της κ. Πιπιλή, και η βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ότι η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραβιάζει το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

«Η κ. Αλεξίου ως γνωστόν κατηγορήθηκε από το Ταμείο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ότι παρανόμως εισέπραττε επίδομα ανήλικων τέκνων για τις 2 ενήλικες κόρες της. Η ιστορία δημιούργησε σάλο, το Ταμείο επιβεβαίωσε το γεγονός και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες» δηλώνει η Φωτεινή Πιπιλή και αναφέρει ότι «η κ. Αλεξίου είχε το θράσος να προσφύγει στο πειθαρχικό συμβούλιο για πειθαρχικές ποινές» σε βάρος της, γράφοντας στην έγκλησή της ότι η δημοσιογράφος-βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή εμφανίστηκε στα ΜΜΕ (τηλεοπτικά) υιοθετώντας συκοφαντικό δημοσίευμα και απαιτώντας να παραιτηθεί από τη θέση της στο ΕΣΡ.

«Η κ. Αλεξίου προέβη σε απαράδεκτη κίνηση, με δεδομένο ότι η ίδια δεν είναι απλώς συνταξιούχος δημοσιογράφος, είναι ανώτερη κρατική λειτουργός, ως διορισμένη από τη Βουλή των Ελλήνων εδώ και πολλά χρόνια αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής ΕΣΡ» αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «ως διορισμένη από τη Βουλή ανώτερη κρατική λειτουργός στράφηκε στην ουσία εναντίον μέλους του ελληνικού Κοινοβουλίου, δηλαδή στράφηκε εναντίον της αρχής που εκ του Συντάγματος μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων τη διόρισε και την ελέγχει».