Ιδιαίτερα αποφασισμένη εμφανίζεται η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία σχολιάζει τη σημερινή πολιτική κατάσταση, λέγοντας μάλιστα ότι «δεν θα είναι και καταστροφή αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ». Η κυρία Αγγελοπούλου δείχνει να συμμερίζεται μάλιστα την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει ευρεία συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας – συμπεριλαμβανομένης της ψήφου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης -, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να οδηγηθούμε σε εκλογές.

Η ίδια δεν φαίνεται να συμφωνεί με τα όσα λέγονται περί κυβερνητικής σταθερότητας, καθώς και με όσους προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Απόψεις τις οποίες δεν τις εκφράζει μόνο στο στενό της περιβάλλον, αλλά και σε συναντήσεις της με εκπροσώπους της δημόσιας ζωής και δημοσιογράφους. Προ ημερών σε γεύμα που παρέθεσε σε δημοσιογράφους σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας είχε την ευκαιρία για μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση ανταλλαγής απόψεων και εξομολογήσεων από πλευράς της, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Όπως λέει η ίδια: «Με φοβούνται, δεν πρόκειται να με προτείνει κανένας, μην κουράζεστε με αυτό το θέμα», αποκλείοντας το ενδεχόμενο ανάμειξής της στην πολιτική σκηνή. Και συνεχίζει: «Το ξέρουν όλοι, το έχω πει πολλές φορές, ότι είμαι στη διάθεση της πατρίδας μου για οποιαδήποτε εθνική αποστολή. Μπορώ να πάρω το αεροπλάνο και να πάω στην άκρη του κόσμου για να συμβάλω στη λύση ενός προβλήματος. Δεν το θέλουν όμως αυτό. Γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν να με ελέγξουν. Δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν έχω καμία υποχρέωση και κανένα συμφέρον για να με κρατάνε».

Προσθέτει μάλιστα με νόημα ότι: «Η οικογένειά μου δεν κάνει δουλειές στην Ελλάδα, δεν έχει την παραμικρή ιδιοτέλεια στη χώρα. Το ενδιαφέρον μου δεν σχετίζεται με τέτοια πράγματα», ασκώντας κριτική στο φαινόμενο που λέγεται διαπλοκή.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «εκφράζει το νέο» και σε όσους της επισημαίνουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πήγαν λαϊκιστικές δυνάμεις, απαντάει: «Ένα κόμμα που εκτινάσσεται από το 4% στο 25% είναι νέα πολιτική δύναμη». Σχετικά με τις πολιτικές ανησυχίες του μεγαλύτερου γιου της, Παναγιώτη, ο οποίος είχε αρθρογραφήσει κατά το παρελθόν, εκφραζόμενος θετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ λέει: «Είμαι περήφανη για την πολιτική του σκέψη, θέλουμε να έχει τη δική του γνώμη, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Αποδίδοντας ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας αναφέρει: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ακολούθησε καταστροφική πολιτική τη δεκαετία του ’80» και συμπληρώνει: «Κύρια ευθύνη για τη χρεοκοπία, μετά τον Ανδρέα, έχει ο Κώστας Καραμανλής», εκτοξεύοντας ευθεία βολή προς τον πρώην πρωθυπουργό.