Εντονότατη είναι η αντίδραση του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη στο σκίτσο που δημοσίευσε προ ημερών η “Εφημερίδα των Συντακτών” και συγκρίνει το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, στο οποίο οι ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου εξόντωσαν περίπου ένα εκατομμύριο Εβραίους και Ρομά.

Σε ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o κ. Δημητριάδης χαρακτήρισε αδιανόητο το να συγκρίνεται οποιαδήποτε πολιτική με το Ολοκαύτωμα και το Άουσβιτς.

Παράλληλα, στην ανάρτησή του έχει ανεβάσει ακόμα δύο παλαιότερα σκίτσα της εφημερίδας που ασκούν κριτική στην κυβερνητική πολιτική, με τον ίδιο τρόπο.
Όπως γράφει χαρακτηριστικά: «Είναι αδιανόητο να συγκρίνεται, ξανά και ξανά, οποιαδήποτε πολιτική με το Ολοκαύτωμα και το Άουσβιτς. Είναι η τρίτη φορά σε 3 χρόνια που γίνεται. Τέτοιου είδους συγκρίσεις προσβάλουν την ιστορική μνήμη. Ντροπή».