Άνεμος αισιοδοξίας πνέει τις τελευταίες ώρες στο ΠΑΣΟΚ, καθώς τα μηνύματα που φθάνουν στην Ιπποκράτους λέγεται πως είναι θετικά για τη μάχη των 13 περιφερειών. Επισήμως πήχης δεν τίθεται από τους επιτελείς του Κινήματος, αλλά εκτιμάται ότι αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει πέντε με έξι περιφέρειες, θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες

– Στην Αττική λέγεται ότι ο Γιάννης Σγουρός έχει πάρει «κεφάλι» και πως, παρότι υπολείπεται του Γιάννη Δημαρά στο β’ γύρο, έχει σημαντικές πιθανότητες να πετύχει την ανατροπή.

– Στην Κεντρική Μακεδονία ο Μάρκος Μπόλαρης δίνει μάχη για να πάει σε β’ γύρο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, του οποίου η επικράτηση φαίνεται να μην αμφισβητείται. Ομοίως αυτή του υποψηφίου της ΝΔ, Γιώργου Δακή στη Δυτική Μακεδονία.

– Στην Κρήτη σημαντικές πιθανότητες φαίνεται να έχει ο Σταύρος Αρναουτάκης για να πετύχει νίκη από τον α’ γύρο και ανάλογη αισιοδοξία εκφράζεται για τον Γιάννη Μαχαιρίδη στο Νότιο Αιγαίο και τον Απόστολο Κατσιφάρα στη Δυτική Ελλάδα. Είτε στον α’ είτε στον β’ γύρο θα κερδίσει, ως φαίνεται, και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για το ΠΑΣΟΚ ο Άρης Γιαννακίδης.

– Στην Ήπειρο λέγεται ότι ο Βαγγέλης Αργύρης έχει πολύ καλές πιθανότητες απέναντι στον Αλέκο Καχριμάνη, το ίδιο και ο Νάσος Γιακαλής στο Βόρειο Αιγαίο, ο οποίος έχει καλύψει σημαντικό έδαφος έχοντας ως αντίπαλο τον Παύλο Βογιατζή.

– Στην Πελοπόννησο θετική έκβαση εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί να έχει (στο β’ γύρο) η μάχη για τον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος υποστηρίζεται από την κυβερνώσα παράταξη, όπως επίσης η μάχη της Στερεάς Ελλάδας με τον Κλέαρχο Περγαντά απέναντι στον Θανάση Χειμάρρα.

– Στη Θεσσαλία ποντάρουν στο β’ γύρο, αλλά ο Απόστολος Παπατόλιας μοιάζει να έχει δύσκολο έργο απέναντι στον Κώστα Αγοραστό.

– Στα Ιόνια Νησιά, τέλος, λέγεται ότι ο Ηλίας Μπεριάτος έχει καλύψει σημαντικό έδαφος, καθώς οι πρώτες δημοσκοπήσεις τον εμφάνιζαν εκτός β’ γύρου, αλλά η μάχη εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη για το ΠΑΣΟΚ.