Στην κριτική που δέχεται σε ότι αφορά τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Τι έφταιξε και κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown βρέθηκε η χώρα μπροστά σε χιλιάδες νεκρούς;

«Σε καμία περίπτωση δεν αψηφήσαμε το ενδεχόμενο του δεύτερου κύματος. Γνωρίζαμε ότι θα ερχόταν δεύτερο κύμα και γνωρίζαμε ότι θα είχε την ιδιαιτερότητα ότι θα χτυπούσε το φθινόπωρο. Είναι ναι πολύ άχαρη στατιστική αυτή, η σύγκριση των νεκρών.

Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα από τις άλλες ευρωπαϊκά χώρες» απάντησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κλήθηκε να σχολιάσει και τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος είπε πως στη Θεσσαλονίκη σεβόμενοι την Εκκλησία και τις παραδόσεις ενόψει της γιορτής του Αγίου Δημητρίου δεν πάρθηκαν περιοριστικά μέτρα αν και οι λοιμοξιωλόγοι το εισηγήθηκαν.

«Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε η επιτροπή μας εισηγήθηκε κλείσιμο της Θεσσαλονίκης πριν τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου. Εγώ ο ίδιος με θάρρος παραδέχθηκα στη βουλή πως αν γνώριζα όσα ξέρω τώρα θα είχαμε κλείσει τη Θεσσαλονίκη. Είμασταν απολύτως συνεπείς με βάση αυτά που γνωρίζαμε. Επιμέρους υπήρχαν οι απόψεις ότι έπρεπε να κλείσουμε τη Θεσσαλονίκη νωρίτερα. Έγινε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την ενίσχυση των νοσοκομείων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.