Τα ίδια περιοριστικά μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα, δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και όριο 9 ατόμων στα εορταστικά τραπέζια, χωρίς καμία χαλάρωση θα διατηρηθούν και την Πρωτοχρονιά, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε» επανέλαβε ο κος Πέτσας, σημειώνοντας ότι «δεν εξετάζεται αυστηροποίηση των μέτρων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «οι πρώτες εικόνες των ημερών που πέρασαν ήταν θετικές και ιδιαιτέρως σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε, ωστόσο απαιτείται ένα δεκαήμερο για να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας».

Για το άνοιγμα των σχολείων

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για να επανεκτιμηθεί η κατάσταση, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, επαναλαμβάνοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία.  Ερωτηθείς για το αν θα ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά απάντησε: «Το πώς θα επιστρέψουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση και αν θα αφορά σε όλες τις βαθμίδες, θα το δούμε μετά τις συνεννοήσεις που θα υπάρξουν».

Για τοπικά lockdown

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, ανά γεωγραφική ζώνη, έχει αντιμετωπιστεί στο παρελθόν. Αυτό που είχε σημασία είναι να αντιμετωπιστεί το ιικό φορτίο και να πέσει σε όλη την επικράτεια. Ωστόσο όλα εξετάζονται πάντα με τις εισηγήσεις των ειδικών» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.