«Έμαθα την ίδια μέρα του ανασχηματισμού για τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου», δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, αναφέρθηκε στους διαλόγους που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μεταξύ διαφόρων πρώην υπουργών με τον πρωθυπουργό. «Όταν γίνεται ανασχηματισμός», είπε η κ. Βούλτεψη «δεν μπορείς να ξέρεις ποιος θα είναι και ποιος δεν θα είναι στην κυβέρνηση».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι παρά το γεγονός ότι είναι δημοσιογράφος, δεν της αρέσουν οι διαρροές. «Είμαι κατά των διαρροών», δήλωσε η κ. Βούλτεψη προσθέτοντας ότι «δεν έχω γράψει ποτέ ένα παραπολιτικό».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε: «Δε μπορώ να κάνω το θυρωρό και να βλέπω ποιος βγαίνει και ποιος μπαίνει στο Μαξίμου. Είμαι σε ένα γραφείο και κάνω τη δουλειά μου».

Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι θέλει για ό,τι κάνει να έχει τη συνολική ευθύνη και γι’ αυτό, όπως είπε, «Δεν μπορώ να γίνω υπουργός με το ζόρι».

Αναφερόμενη πάντως στις διαρροές στον Τύπο, είπε ότι «ο πρωθυπουργός δεν ενοχλείται τόσο εύκολα». χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «κρύο αίμα».

Σχολιάζοντας τις κόντρες μεταξύ του υπουργού Παιδείας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είπε: «Ο Λοβέρδος δεν μπορούσε να υπογράψει τις απολύσεις με το που ανέλαβε. Χρειαζόταν μια προθεσμία».

Φυσικά, η κ. Βούλτεψη δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην Κουμουνδούρου λέγοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές για να αντιμετωπίσει την εσωκομματική αμφισβήτηση».