Παράπλευρες… συνέπειες, εξαιρετικού ενδιαφέροντος, θα επιφέρουν στη Βουλή οι πρόωρες εκλογές – εάν, φυσικά, αποφασιστούν και προκηρυχθούν τελικά από τον πρωθυπουργό.

Δεν είναι τόσο τα νομοσχέδια για το “fast track” και τις συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου που θα καθυστερήσουν σημαντικά, ούτε το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2011 που είναι προγραμματισμένο να κατατεθεί στις 18 Νοεμβρίου και θα πάει σημαντικά πίσω, όσο οι υποθέσεις του Βατοπεδίου, της Siemens και των ομολόγων που θα κλείσουν αυτομάτως. Στην περίπτωση του Βατοπεδίου, η ψηφοφορία για την παραπομπή ή όχι πρώην υπουργών της ΝΔ θα παραπεμφθεί στις καλένδες, ενώ οι υποθέσεις της Siemens και των ομολόγων θα κλείσουν λόγω παραγραφής τυχόν αδικημάτων πολιτικών προσώπων, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Παράλληλα, στις καλένδες θα παραπεμφθεί και η – προαναγγελθείσα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό – Εξεταστική για την οικονομία και τα “greek statistics”.

Η Βουλή, πάντως, θα παραμείνει ούτως ή άλλως κλειστή τις επόμενες 10 ημέρες και θα ανοίξει (εάν ανοίξει ξανά…) μετά το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 16 Νοεμβρίου.