Ανάμεσα στις σημειώσεις που κράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης εξαιτίας της πανδημίας, ήταν και το αίτημα που του κατέθεσαν αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος από την Κεντρική Μακεδονία.

Τον κάλεσαν όπως μαθαίνουμε να επισκεφθεί κατά τη διάρκεια των εορτών τις «κόκκινες» περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό. Ήτοι, τον νομό Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Σερρών, Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας.

Ο πρωθυπουργός το κουβέντιασε με τους συνεργάτες του και πράγματι, είναι πολύ πιθανό μέχρι το τέλος του έτους να μεταβεί στη συμπρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι εάν και κατά πόσο βελτιώθηκε η κατάσταση (όπου ευτυχώς μειώνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων αν και όχι στον ρυθμό που αναμενόταν) αλλά και να πείσει με την παρουσία του όσο γίνεται περισσότερους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο μόλις κυκλοφορήσει ούτως ώστε να επιστρέφει και πάλι η χώρα στην κανονικότητα όπως την γνωρίζαμε πριν τον περασμένο Ιανουάριο.