Να ξεκαθαρίσουν το αν σκοπεύουν ή όχι να συμπράξουν τα κόμματά τους με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ώστε να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μη χρειαστούν πρόωρες εκλογές, κάλεσε τους Φώτη Κουβέλη και Πάνο Καμμένο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Ζητάμε από τον Φώτη Κουβέλη να πάρει μια σαφή θέση, αν σκοπεύει να συμπράξει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας. Ζητάμε επίσης από τον Πάνο Καμμένο να ξεκαθαρίσει τη δική του θέση και να κάνει ακριβώς το ίδιο. Σκοπεύουν να τα «βρουν» με τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα ή πιστεύουν ότι θα πρέπει να μιλήσει η κάλπη; Γιατί το να λέει κάποιος γενικά «είμαι αντιμνημονιακός» -Π.Καμμένος- ή «θέλω στροφή προς προοδευτικές εξελίξεις» -Φ.Κουβέλης- και μετά να πηγαίνει και να κάνει σύμπραξη με Σαμαρά-Βενιζέλο για την εκλογή ενός προέδρου που θα δώσει παράταση στο Μνημόνιο και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές για άλλα δυο χρόνια είναι αντίφαση», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας: «Τους καλούμε να το σκεφτούν διπλά, διότι έχουν πάρει ήδη ένα μήνυμα από την κάλπη των ευρωεκλογών. Εάν ταυτιστούν με τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, έχουν μόνο να χάσουν».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μηχανάκια» της κυβέρνησης που, όπως σχολίασε, από την επομένη των εκλογών προσπαθούν «να στήσουν πάνω στους ηττημένους των εκλογών, μια προεδρική πλειοψηφία των 180 για να αποφύγουν τον κάβο των εθνικών εκλογών».

«Η κυβέρνηση, οι δανειστές της και τα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα που τους στηρίζουν επιδιώκουν να βρουν «μαξιλάρια» και πάσης φύσεως εφεδρείες για να συγκεντρώσουν 180 ψήφους για την προεδρική εκλογή. Εμείς πρέπει να μιλάμε για αυτό και να το αποκαλύπτουμε», τόνισε.