Ο Βασίλης Κικίλιας, παρουσίασε το έργο και τις δράσεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως αυτό τον χειμώνα η Ελλάδα θα σωθεί με γενναίες αποφάσεις και όχι με λόγια.

Στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας, στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε πως το ΕΣΥ πιέζεται παντού, σημειώνοντας ότι: «αντέχει και είμαστε περήφανοι για όσους υπηρετούν».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, σημείωσε ότι «αυτόν τον χειμώνα η Ελλάδα δεν θα σωθεί με πολλά λόγια αλλά γενναίες αποφάσεις».

Μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας τόνισε πως: «τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι υψηλά στη Θεσσαλονίκη, πιεζόμαστε σε Κεντρική Μακεδονία, Ημαθία και Λάρισα. Εν μέσω μίας πανδημίας είναι σημαντική η εμπιστοσύνη, η διαφάνεια και η εγκυρότητα των στοιχείων από πλευράς του Υπουργείου Υγείας.

Ο ΕΟΔΥ είναι ένα παράδειγμα ενός κομματιού του Δημοσίου που φαίνεται σε καιρούς κρίσης λειτουργεί με επιτυχία». Στόχος του ΕΟΔΥ είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η ενίσχυση του ΕΣΥ.

Δείτε εδώ αναλυτικά την παρουσίαση του έργου και των δράσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας