Τα αποτελέσματα των exit polls για τις ευρωεκλογές σχολίασαν με δηλώσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παντελής Καψής, η Λιάνα Κανέλλη και ο Σπύρος Λυκούδης.

«Αν το πραγματικό ποσοστό είναι αυτό του exit poll, δεν υπάρχει πρόβλημα σταθερότητας της κυβέρνησης», ανέφερε αμέσως μετά τις πρώτες ανακοινώσεις ο εκπρόσωπος της Ελιάς και πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Το 8% δίνει στην Ελιά την εντολή για διεύρυνση της προσπάθειάς μας, να στήσουμε τον τρίτο πόλο της κεντροαριστεράς, μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι», σχολίασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς, Παντελής Καψής.

Η βουλευτής ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, σημείωσε σχετικά: «Σ’ αυτές τις εκλογές κάναμε ένα βήμα. Δεν είναι όσο μεγάλο θα θέλαμε, αλλά είναι ένα βήμα μπροστά».

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για «αρνητικό το αποτέλεσμα» για το κόμμα του, το οποίο «είναι αποτέλεσμα επιλογών που δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση». «Τώρα δεν μπορούμε παρά να είμαστε τολμηροί και αποφασιστικοί και να ξαναδούμε τι επιλογές έχουμε κάνει και γιατί με αυτές τις επιλογές δεν πείσαμε», πρόσθεσε.