Την τελευταία προεκλογική αναμέτρηση είχαν σήμερα το πρωί οι δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Γιάννης Ιωαννίδης διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Αυτό που είμαι, είμαι στη ζωή μου», τόνισε ο κ. Ιωανίδης και κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι δεν απαντά ευθέως για το ποια γραμμή θα ακολουθήσει. «Ο Αποστόλης δεν απάντησε ευθέως. Λέει θα ψηφίσω Ευρώπη. Όλοι ψηφίζουν Ευρώπη, εκτός από το ΚΚΕ», είπε ο κ. Ιωαννίδης ζητώντας του να απαντήσει ανοιχτά.

Ακόμη, ανέφερε ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν εξελέξη περιφερειάρχης με ψήφο αλλά με νόμο του ΠΑΣΟΚ. Και τόνισε: «Κάθε άνθρωπος κρίνεται για το έργο που κάνει».

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι: «Θα έπρεπε επιτέλους να μας πει κάτι για το πρόγραμμα της Κεντρικής Μακεδονίας του αύριο. Ο κ. Ιωαννίδης έχει αναλωθεί σε θέματα που δεν αφορούν τους πολίτες».

Και είπε: «Υπηρέτησα μια παράταξη, έχω σαφή τοποθέτηση».
Ο κ. Τζιτζικώστας, απευθυνόμενος στον Γιάννη Ιωαννίδη, τόνισε: «Στην αυτοδιοίκηση δε μιλάμε με όρους κεντρικής πολιτικής σκηνής. Δεν αποφασίζουμε με βάση τι λέει η κυβέρνηση για ένα θέμα».

Και τέλος κατέληξε ότι είναι ανεξάρτητος και το είχε αποφασίσει πολύ πριν η Νέα Δημοκρατία ανακοινώσει τη στήριξή της στο πρόσωπο του αντιπάλου του.