Μπορεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να ανακοίνωσε την ακύρωση για φέτος της πορείας του Πολυτεχνείου λόγω της πανδημίας, ωστόσο στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος σχεδιάζουν όπως μαθαίνουμε να μην υπακούσουν ή τουλάχιστον να μην υπακούσουν σε απόλυτο βαθμό.

Στον Περισσό μελετούν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθούν όπως και την Πρωτομαγιά που και πάλι η χώρα βρισκόταν σε καραντίνα. Τουτέστιν, να πραγματοποιήσουν πορεία λαμβάνοντας όμως όλα τα απαραίτητα μέτρα. Φορώντας δηλαδή ο κάθε διαδηλωτής μάσκα και κρατώντας απόσταση 1,5 με 2 μέτρα από τον διπλανό του.

Στο κόμμα γνωρίζουν καλά πως να δημιουργούν τέτοιου είδους συγκεντρώσεις και να τις περιφρουρούν, ωστόσο το ζήτημα είναι εάν και κατά πόσο θα αντιδράσει η κυβέρνηση και οι αστυνομικές δυνάμεις στην καταπάτηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη χώρα.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε επί λέξει πως «το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν, το ίδιο θα γίνει με το Πολυτεχνείο. Όταν θα ανοίξει η χώρα θα είμαστε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε τις μεγάλες γιορτές».

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να συμμετέχει με κάποιον τρόπο στις εκδηλώσεις για την 17η Νοεμβρίου και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη.