Επανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ενημέρωση των Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για γενικευμένη καραντίνα, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σε λιγότερο από μία ώρα.

Η εν λόγω κίνηση έρχεται στον απόηχο των έκτακτων επιδημιολογικών δεδομένων που έχει δημιουργήσει η έξαρση των κρουσμάτων και η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε αποσυρθεί από την τακτική ενημέρωση στις 26 Μαΐου, ενώ είχε συμμετάσχει ξανά εκτάκτως στις αρχές Αυγούστου. Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε ήταν στις 27 Οκτωβρίου – δηλαδή λίγες μόλις ημέρες πριν – μετά από προσωπική παρότρυνση του πρωθυπουργού, γιατί εκτός από την άρτια ακαδημαϊκή του γνώση, έχει επικοινωνιακό χάρισμα και «μιλάει» στο συναίσθημα των πολιτών.  Στην τελευταία του παρέμβαση μεταξύ άλλων τόνισε: «περισσότερο από τη γλώσσα των μέτρων, μιλάει η φωνή της συνείδησης. Δεν χάνουμε την ελπίδα μας, εξακολουθούμε να παλεύουμε σαν άνθρωποι, σαν πολίτες».

Έμπιστος σύμβουλος του πρωθυπουργού

Η απόλυτη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη διεφάνη και σε πρόσφατες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού όπου ανέφερε: «Η συστηματική στοχοποίηση του καθηγητή κ. Τσιόδρα τις τελευταίες μέρες είναι απολύτως απαράδεκτη. Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, είμαστε εδώ. Αλλά είναι λανθασμένο να στοχοποιούνται επιστήμονες που καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση».