Το διακύβευμα των εκλογών θέτει σε συνέντευξή της στο newsbeast.gr η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ζωή Ράπτη, εξαπολύει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για «ασυνάρτητους εξτρεμιστές του ΣΥΡΙΖΑ» και υποστηρίζει ότι «με τη ΝΔ η Ελλάδα παρέμεινε στα πόδια της».

– Ζητάτε ψήφο υπέρ της ΝΔ. Με αυτό το κόμμα να κυβερνά, όμως, δεν είδαμε τις ουρές των συσσιτίων να πυκνώνουν, τους πολίτες να αυτοκτονούν, τις στρατιές των ανέργων να μεγαλώνουν;

Με αυτό το κόμμα η Ελλάδα παρέμεινε στα πόδια της – παρά τις δυσκολίες και την άδικη και άχαρη δοκιμασία στην οποία υποβλήθηκαν οι πολίτες εξαιτίας των εγκληματικών επιλογών των υποστηρικτών του «λεφτά υπάρχουν». Ο εκτοπισμός της πατρίδας μας από τις αγορές οδήγησε σε συνθήκες εθνικής καταστροφής! Ξεμείναμε από χρήματα, από δυνάμεις, από συμμάχους. Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης της εξουσίας, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά, πάλεψαν με νύχια και με δόντια να αποφευχθούν ακόμη χειρότερες καταστάσεις από τις ήδη υπάρχουσες. Όλοι υποθέτουμε ποιες είναι αυτές… Και με την βοήθεια του Θεού και τον αγώνα του λαού, οι κόποι των Ελλήνων έπιασαν τόπο. Έχετε ενημερωθεί, πιστεύω, για την έξοδο της χώρας στις αγορές. Ένας στόχος της ΝΔ, που επετεύχθη, την ίδια στιγμή που άλλες πολιτικές δυνάμεις ήθελαν να μετατρέψουν την πλατεία Συντάγματος σε πλατεία… Ταχρίρ.

– Ποιo είναι κατά την άποψή σας το διακύβευμα αυτών των εκλογών;
Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το εάν θέλουμε την παραμονή μας στην σταθερότητα και την πορεία προς την ανάκαμψη εντός της Ευρωζώνης καθώς και την αποκόλληση από τον ύφαλο του μνημονίου ή αν θα καταντήσουμε να προσκρούσουμε ακόμα και σε έναν άλλον: Εκείνον που έχουν στήσει οι ασυνάρτητοι εξτρεμιστές του ΣΥΡΙΖΑ υποσχόμενοι ελευθερία, επιστροφή στις εποχές των παχεών αγελάδων και άλλα πολλά νεφελώδη, όταν όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανή εκλογή τους θα μετατρέψει την Ελλάδα από δυτική χώρα σε πτωχευμένη Αργεντινή και άλλα μέρη που έλκουν την προσοχή και των ενδιαφέρον των αριστεριστών του σαλονιού και του κ. Τσίπρα. Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ακόμα καταλήξει αν η Μακεδονία είναι Ελλάς, αν τα Ίμια είναι Ίμια και όχι Καρντάκ, αν οι μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι απλά Έλληνες διαφορετικού θρησκεύματος ή Τούρκοι και αν χρειαζόμαστε ευρώ ή δραχμή.

– Αν εκλεγείτε ευρωβουλευτής, ποιος θεωρείτε ότι μπορεί να είναι ο ρόλος σας σχετικά με την προώθηση των ελληνικών θέσεων και συμφερόντων εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;
Ο ρόλος εκάστου ευρωβουλευτή είναι σαφέστατα προσδιορισμένος από την ίδια την Ευρωβουλή και καθορίζεται ανάλογα με τη συνείδησή του. Θέλησα να θέσω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των εκλογέων γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο: για να προστεθούν στο εθνικό οπλοστάσιο οι νομικές γνώσεις μου, η εργασιακή πείρα μου στη μαχόμενη δικηγορία, η γνώση των ευρωπαϊκών θεσμών, η αυτοδιοικητική μου εμπειρία και η βούλησή μου να υπηρετήσω έθνος και λαό. Δεν εμφανίστηκα χθες στην πολιτική ούτε σκοπεύω να αποσυρθώ αύριο αν δεν εκλεγώ.