«Όταν μίλησα για δημοψήφισμα με αντικείμενο τη χωροθέτηση του τεμένους, ο κ. Καμίνης με εμφάνιζε να βρίσκομαι ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλοιώνοντας τη θέση μου. Χρειάζεται καλύτερη μελέτη για την τοποθεσία. Οι Αθηναίοι πρέπει να αποφασίσουν πού θα δημιουργηθεί αυτός ο χώρος», δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών Άρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξή του στο naftemporiki.gr. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «δεν δίνω πιστοποιητικά κοινωνικού φρονήματος, είναι γνωστό πόσο λιμπεραλιστής είμαι».

Αναφερόμενος στον συνυποψήφιό του στον δήμο της Αθήνας, ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφέρει πως ο κ. Καμίνης επί 4 χρόνια δεν έκανε ούτε ένα έργο. «Ασχολήθηκε μόνο με λογιστικά στοιχεία. Η πόλη βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν 4 χρόνια πριν, για να μην πω σε χειρότερη’.

Για τα οικονομικά του δήμου, σημειώνει: «Λογιστικά αναγνωρίζω ότι υπάρχει πλεόνασμα, το οποίο όμως επιτεύχθηκε σε βάρος των πολιτών, διότι ο δήμος δεν πληρώνει τους προμηθευτές, στερώντας υπηρεσίες από την πόλη. Δεν έχει δοθεί ποτέ ισολογισμός για τα χρέη έναντι τρίτων, την ώρα που οι αποθήκες του δήμου είναι άδειες».

Ο υποψήφιος δήμαρχος μιλά επίσης για αλλοίωση του χαρακτήρα του Εθνικού Κήπου ως βοτανικού κήπου. Όπως σημειώνει, είναι θλιβερό που ο δήμαρχος παρέδωσε εν μία νυκτί σε εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων τον Εθνικό Κήπο, που ανήκει σε όλους τους Αθηναίους. Εμείς λέμε «ανάπλαση με βλάστηση».

Επαναλαμβάνει τη θέση ότι για να υπάρξει ασφάλεια, θα πρέπει να υπάρξει παντού φωτισμός, ενώ για το ζήτημα της καθαριότητας επιρρίπτει ευθύνες πρώτα στον δήμο και μετά στην παιδεία των πολιτών για τον βαθμό στον οποίο δεν είναι καθαρή η πόλη.

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί η άναρχη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων όπως και το τριτοκοσμικό παζάρι λόγω του παραεμπορίου με τις τσάντες – μαϊμού. Πρέπει να γίνουν πράσινες οι ταράτσες των κτηρίων», σημειώνει ακόμη ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Για την πορεία της χώρας δηλώνει: « Δεν θα υπερασπιστώ την κυβερνητική πολιτική, θα υπερασπιστώ τους Αθηναίους. Τα προβλήματα της Αθήνας δεν είναι ούτε ακροδεξιά, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Είναι προβλήματα που απαιτούν λύσεις».