Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου γνωστοποίησε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου, ρίχνοντας τις ευθύνες στον Γιάννη Σγουρό και χαρακτηρίζοντας την τακτική του Περιφερειάρχη ως μη δεοντολογική.

Ανοιχτή επιστολή, με την οποία εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς την ευρύτερη διοικητική περιφέρεια Πειραιά απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου. Προσθέτει επίσης, ότι η αποχή του από την μάχη των εκλογών, αποτέλεσε επιλογή του Γιάννη Σγουρού.

«Είναι σε όλους γνωστό, ότι σε πολλά και σημαντικά θέματα που αφορούν στην περιφέρεια ως θεσμό, την λειτουργία της και την κοινωνίας μας, οι απόψεις μας δεν συνέπιπταν», αναφέρει στην επιστολή του, ενώ διατυπώνει δημόσια, ότι χωρίς την εμπιστοσύνη αλλά και την ενεργό συμμετοχή όλων των συμπολιτών του, το έργο που επιτέλεσε ως δήμαρχος και ως αντιπεριφερειάρχης δεν θα είχε τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που του αποδίδουν όσοι το κρίνουν.

Τέλος παρέχει την διαβεβαίωση, ότι η απουσία του από τα ψηφοδέλτια στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν συνιστά αποχή από την ενεργό δράση.