Τους υποψήφιους του συνδυασμού του «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, λέγοντας ότι είναι μια «δυναμική, έντιμη και κρυστάλλινη ομάδα» και όσο και αν τη χτυπάνε στο τέλος θα κερδίσει.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση που έγινε στο ξενοδοχείο «Πόρτο Παλάς» το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης του κόμματος Μηνάς Σαμαντζίδης και κομματικά στελέχη από διάφορους χώρους στέλνοντας μήνυμα συστράτευσης και στήριξης της υποψηφιότητας του Γιάννη Ιωαννίδη.

«Καμιά μάχη δεν κερδίζεται ή δεν χάνεται πριν δοθεί. Εχουμε μια μάχη ανοιχτή μπροστά μας που μπορούμε να την κερδίσουμε», τόνισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και δήλωσε σίγουρος ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης θα είναι ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Χαρακτήρισε τον Γ. Ιωαννίδη «κόουτς» του ελληνικού αθλητισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής και σχολίασε πως αν και έχει συγκεκριμένη σωματειακή τοποθέτηση (είναι Αρης), εν τούτοις καταφέρνει και ενώνει ανθρώπους από όλα τα αθλητικά σωματεία, φέρνοντας ως παράδειγμα τον εαυτό του που είναι με τον Ηρακλή.

Ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος έθεσε το δίλημμα των ευρωεκλογών και παρατήρησε: «Ζούμε όλοι σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή. Είμαστε, όμως, λίγο πριν από το χάραμα. Τα δημοσιονομικά βελτιώνονται, η χώρα αρχίζει να στέκεται στα πόδια της, η κοινωνία συνειδητοποιεί τα λάθη που έχουν γίνει και η πολιτική αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά σήκωσε το βάρος των δύσκολων αποφάσεων και ο ελληνικός λαός κέρδισε με τις θυσίες του τη δυνατότητα να καθορίζει μόνος του το μέλλον του. Σε αυτό το σημείο, όμως όλοι μας αξίζει να αναρωτηθούμε: Τι θέλουμε; Σταθερότητα ή ανευθυνότητα; Εργα ή επικίνδυνη παροχολογία; Θέλουμε να συνεχίσουμε το δρόμο της ανάπτυξης που έχει πάρει η χώρα ή να χαραμίσουμε τις θυσίες που έχουν γίνει ήδη κάνοντας πειράματα που σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο έχουν αποτύχει;».

Ο κ. Παπαμιμίκος χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικές τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ειδικότερα για τη μάχη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απηύθυνε έκκληση για τη μεγαλύτερη δυνατή συστράτευση γύρω από την υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη και υπογράμμισε: «Στην Κεντρική Μακεδονία έχουμε ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Εχουμε την πιο δυνατή ομάδα. Μια ομάδα που μπορεί να κάνει την περιοχή πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Την ομάδα που έχει κόουτς τον Γιάννη Ιωαννίδη. Εναν άνθρωπο που δεν φοβήθηκε ποτέ τα δύσκολα, που δεν δίστασε ποτέ να μπει στις πιο σκληρές μάχες. Μπορούν όχι μόνο να κερδίσουν τις εκλογές αλλά και να δώσουν νέα πνοή στην Κεντρική Μακεδονία. Ολοι εμείς είμαστε στο πλευρό τους. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε όλες τις δυνάμεις ώστε τη βραδιά των εκλογών να δικαιωθεί η δική τους προσπάθεια. Ο Γιάννης Ιωαννίδης θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας».

«Κοντός ψαλμός αλληλούϊα», είπε ο Γιάννης Ιωαννίδης και έστρεψε τα βέλη του εναντίον της σημερινής διοίκησης στην Περιφέρεια και του Απόστολου Τζιτζικώστα, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι χάθηκαν κονδύλια. . «Αυτή η ομάδα της νίκης, αυτή είναι η ομάδα η οποία φοράει γαλάζια χρώματα. Σέβομαι αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν γι αυτή την παράταξη αλλά πρέπει να σεβόμαστε αυτούς που μας εμπιστεύονται και πρέπει να πολεμάμε ώστε να φέρουμε τη νίκη», επισήμανε και πρόσθεσε: «Εάν τα χρήματα χάνονται και ρωτάω τι έχει γίνει 3,5 χρόνια. Ψάξτε το και να έρθετε να μου πείτε. Οταν μιλάνε εναντίον της εξόρυξης χρυσού και σε τρεις μέρες πάνε και δίνουν 6 άδειες στο νομό Σερρών για εξόρυξη, μόνον οι παπατζήδες. Εμείς έχουμε αποδείξει πως ότι λέμε το κάνουμε. Ας κρίνει λοιπόν ο κόσμος».

Στο ψηφοδέλτιο του κ. Ιωαννίδη αποτελείται από 109 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και 7 αντιπεριφερειάρχες, με μέσο όρο ηλικίας τα 35 χρόνια.