Για ευθύνες που πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος, αλλά και για το θεσμικό πλαίσιο που «νομιμοποιεί την αυθαιρεσία, την ασυδοσία του ιδιώτη», «ενοχοποιεί» για την τραγωδία που συνέβη στο λούνα παρκ του Ελληνικού ο Θοδωρής Λιάπης, υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση και την υποστήριξη του ΚΚΕ, για το δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λιάπης τονίζει ότι βεβαίως υπάρχουν ευθύνες που θα πρέπει να ερευνηθούν και μάλιστα σε βάθος, ωστόσο, «αυτές τις ημέρες περνάει στη Βουλή σχέδιο νόμου, που δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν επιχειρήσεις και μετά να παίρνουν την άδεια, προκειμένου να υπηρετηθεί το δόγμα ανταποδοτικότητα – επιχειρηματικότητα – ανταγωνιστικότητα». Αυτή είναι μια κατεύθυνση που δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, είναι μια κατεύθυνση της Ε.Ε., που υλοποιείται σήμερα και στηρίζεται στους δήμους και στις περιφέρειες, επισημαίνει και προσθέτει πως όταν υπηρετείς αυτό το θεσμικό πλαίσιο, δεν μπορείς να υπηρετείς και τις λαϊκές ανάγκες.

Σχετικά με τη διαφαινόμενη αξιοποίηση του Ελληνικού, εκτιμά ότι αξιοποίηση νοείται μόνον αν αυτή η κρατική περιουσία αξιοποιηθεί με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για μια σειρά υποδομών που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής. Αυτό, όμως, δεν γίνεται σήμερα, δηλώνει, γιατί «ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ίδια η υγεία είναι εμπορεύματα».

Προτείνει να μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη στα λαϊκά νοικοκυριά, τα μικρομάγαζα που υποφέρουν στην κρίση και να αυξηθούν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και υπογραμμίζει ότι η παράταξή του θα αξιοποιήσει όποια θέση της δώσει ο λαός, για να τον βοηθήσει να διεκδικήσει καλύτερα τις άμεσες ανάγκες του.

Τέλος, επισημαίνει τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών για την Τοπική και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, γιατί «σήμερα ο δήμος, η περιφέρεια έχουν άμεση σχέση με την Ε.Ε., υλοποιούνται απευθείας οι κατευθύνσεις, οι επιταγές της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει πως ό,τι υπηρεσίες παρείχε το κράτος μέχρι σήμερα μέσω των δήμων, των περιφερειών, ήταν υπηρεσίες-κατακτήσεις, όπως λέμε εμείς, γιατί ήταν κατακτημένο να παρέχεται δωρεάν υπηρεσία π.χ. στην τρίτη ηλικία. Όλες αυτές οι υπηρεσίες με βάση την κατεύθυνση της Ε.Ε. γίνονται ανταποδοτικές. Επομένως, Το θέμα είναι τι πολιτική θα εφαρμόσεις στο δήμο», καταλήγει.