Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αρνήθηκε να λάβει μέρος σε συζήτηση με μαθήτρια για τις καταλήψεις, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Το πρωί της Παρασκευής (2/10) ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλούσε σε εκπομπή του MEGA και αναφέρθηκε στο θέμα των καταλήψεων και εκείνη την ώρα οι παρουσιαστές ενημέρωσαν πως θα μπει στη συζήτηση και μία μαθήτρια, μέλος της συντονιστικής επιτροπής μαθητών της Αθήνας.

Τότε ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε να συνομιλήσει λέγοντας: «Εγώ δεν θέλω να κάνω διάλογο, θα την βγάλετε αφού τελειώσω εγώ».

Οι παρουσιαστές είπαν στον υπουργό ότι δεν χρειάζεται να πάρει θέση και μόνο να ακούσει τη μαθήτρια, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να επιμένει: «Θα την βγάλετε αφού τελειώσω εγώ. Έχω δουλειά δεν μπορώ να περιμένω άλλο».

Τελικά, η συζήτηση με την μαθήτρια δεν έγινε για τη διάρκεια που ο Άδωνις Γεωργιάδης βρισκόταν στο τηλεοπτικό παράθυρο της εκπομπής.

Δείτε το περιστατικό στο 12:59 του παρακάτω βίντεο

«Είναι κακομαθημένα»

Λίγο πριν το περιστατικό με τη μαθήτρια ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει για τις καταλήψεις πως δεν εκφράζουν τους μαθητές στο σύνολό τους, αλλά κάποιες μικρές, «θλιβερές και θορυβώδεις μειοψηφίες».

Ενώ εκτίμησε ότι με τα μέτρα που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, οι καταλήψεις πολύ σύντομα θα τελειώσουν.

«Είμαστε πάρα πολύ μαλακοί με τα παιδιά. Είμαστε υπερβολικά μαλθακοί. Τα παιδιά καταλαβαίνουν όταν τους βάζεις κανόνες και μάθουν ότι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Έτσι καταλαβαίνουν τα παιδιά. Δεν καταλαβαίνουν όταν», είπε ο κ. Γεωργίαδης.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρόσθεσε: «Καταλήψεις δεν κάνουν εκεί που υπάρχουν ελλείψεις, αλλά εκεί που είναι κακομαθημένα».