Δημοσκόπηση Mega: Στις 17,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ποια είναι η αξιολόγηση των πολιτών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την κυβέρνηση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:34
01/10/2020
Δημοσκόπηση Mega: Στις 17,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
37
loading

Νέα δημοσκόπηση από το Mega και την Metron Analysis η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στις 17,5 μονάδες.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.200 πολιτών.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 20%. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 5,4%, το ΚΚΕ 4,6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 2,7%.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης θετική γνώμη έχει το 52%, το 28% αρνητική και το 8% ούτε θετική ούτε αρνητική.

Όσο για την αξιολόγηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το 58% τον αξιολογεί θετικά και το 34% αρνητικά.

Στο ερώτημα αν η χώρα πηγαίνει προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση, το 46% απάντησε σε σωστή και το 41% σε λάθος.

Στο ποιο είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα στη χώρα το 33% απάντησε την ιατρική περίθαλψη και τον κορονοϊό το 28% την οικονομία, το 11% την εξωτερική πολιτική και το 9% την ανεργία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

37
σχόλια
 1. avatar Alex Gian

  Δηλαδή με την ανεργία περίπου στο 20% , το ποσοστό που ανησυχει για αυτό είναι 9% .

 2. avatar Νέα Δημοκρατία 47,89 %, Σύριζα 25,54 %, (δηλαδή διαφορά 22,35 %).

  Σε κάθε δημοσκόπηση υπάρχει ένα ποσοστό \"ασαφούς ψήφου\".
  Το απαρτίζουν οι \"αρνητές έγκυρης ψήφου\" και οι \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόροι\".
  Τους \"αρνητές έγκυρης ψήφου\' αποτελούν όσοι δηλώνουν ότι θα απέχουν, θα ρίξουν άκυρο, θα ρίξουν λευκό.
  Τους \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόρους\" αποτελούν όσοι δηλώνουν ότι αναποφάσιστοι, όσοι δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τι θα πράξουν και όσοι αρνούνται να απαντήσουν.
  Πως αντιμετωπίζουν οι δημοσκόποι το ποσοστό της \"ασαφούς ψήφου\", παγκοσμίως;;;
  Αφαιρούν το ποσοστό των \"αρνητών έγκυρης ψήφου\", (διότι για τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος μετρούν μόνον οι έγκυρες ψήφοι...) και επανυπολογίζουν τα ποσοστά των κομμάτων
  και των \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόρων\".
  Κατανέμουν σε όλα τα κόμματα το νέο ποσοστό των \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόρων\", αναλογικά με τη δύναμη κάθε κόμματος.
  Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η \"ασαφής ψήφος\" ήταν 21,7 %, (13,1 % ήταν οι \"αρνητές έγκυρης ψήφου\" και 8,6 % ήταν οι \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόροι\").
  Τα τελικά ευρήματα της δημοσκόπησης είναι: Νέα Δημοκρατία 47,89 %, Σύριζα 25,54 %, Κίνημα Αλλαγής 6,89 %, ΚΚΕ 5,87 %, Ελληνική Λύση 5,74 %, Μέρα 25 3,44 %, \'Ελληνες για την Πατρίδα 1,53 % και \'Αλλο Κόμμα 3,06 %.

  1. avatar ‘Εχουν αλλάξει οι καιροί…

   Στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, η Δεξιά – Κεντροδεξιά παράταξη εκπροσωπήθηκε από τα ακόλουθα τέσσερα, (4), κόμματα: Νέα Δημοκρατία 39,85 %, Ελληνική Λύση 3,70 %, Χρυσή Αυγή 2,93 % και Δημιουργία Ξανά 0,74 %. Δηλαδή, έλαβε συνολικά το 47,22 % και κατέστη η σχετικά πλειοψηφούσα παράταξη στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, αυτή τα κόμματα της παράταξης αυτής λαμβάνουν: Νέα Δημοκρατία 47,89 %, Ελληνική Λύση 5,74 % και \'Ελληνες για την Πατρίδα 1,53 %,),
   (χωρίς να υπολογίζονται τα ποσοστα της Χρυσής Αυγής και της Δημιουργίας Ξανά, (οι οποίες στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, έλαβαν το 2.93 % και το 0,76 %, αντίστοιχα). Δηλαδή, τα τρία, (3), μεγαλύτερα από τα πέντε, (5), κόμματα της παράταξης αυτής λαμβάνουν 55,16 % και την καθιστούν την απόλυτα πλειοψηφούσα παράταξη στην Ελλάδα.

 3. avatar Στο 22,35 % η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – Σύριζα.

  Την 01-10-2020 ανακοινώθηκε η τακτική μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis, για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, στο MEGA. Αφαιρώντας την Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο και κατανέμοντας αναλογικά με τη δύναμή τους στα κόμματα την αδιευκρίνιστη ψήφο, τα αποτελέσματά της είναι: Νέα Δημοκρατία 47,89 %, Σύριζα 25,54 %, Κίνημα Αλλαγής 6,89 %, ΚΚΕ 5,87 %, Ελληνική Λύση 5,74 %, Μέρα 25 3,44 %, \'Ελληνες για την Πατρίδα 1,53 % και \'Αλλο Κόμμα 4,08 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία σε εξακομματική Βουλή, προηγείται του Σύριζα κατά 22,35 %. Οι προσεχείς εθνικές εκλογές θα γίνουν με το εκλογικό σύστημα του Σύριζα και τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών είναι: Νέα Δημοκρατία 151, Σύριζα 80, Κίνημα Αλλαγής 22, ΚΚΕ 19, Ελληνική Λύση 18 και Μέρα 25 11. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Προφανώς θα επαναληφθούν οι εθνικές εκλογές, αλλά με το εκλογικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας, τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών θα είναι: Νέα Δημοκρατία 176, Σύριζα 67, Κίνημα Αλλαγής 18, ΚΚΕ 15, Ελληνική Λύση 15 και Μέρα 25 9.

 4. avatar Οι αρλούμπες περί “Προοδευτικού Μετώπου” και η μαρμάγκα…

  Ο Σύριζα αδυνατώντας πλήρως να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία, επιδιώκει να συμπήξει \"Προοδευτικό Μέτωπο\", (υπό την ηγεσία του φυσικά...). Σε ποια κόμματα απευθύνεται; Προφανώς, στα αριστερά κόμματα, (κάθε απόχρωσης...). Ποια είναι αυτά τα κόμματα; Το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, το Μέρα 25 και τα ακροαριστερά κομματίδια, (Πλεύση Ελευθερίας, Ανταρσύα, ΛΑΕ κλπ.). Ποια από αυτά τα κόμματα δεν ενδιαφέρονται για τη σύμπηξη \"Προοδευτικού Μετώπου\"; Το ΚΚΕ, (το οποίο ζει στο δικό του κόσμο) και τα ακροαριστερά κομματίδια, (Πλεύση Ελευθερίας, Ανταρσύα, ΛΑΕ κλπ.), τα οποία κατηγορούν τον Σύριζα για ανεπίτρεπτη στροφή προς τη σοσιαλδημοκρατία. Ποια κόμματα απομένουν; Το Κίνημα Αλλαγής, (το 70 % των οπαδών του οποίου δεν θέλουν τον Σύριζα ούτε ζωγραφιστό...) και το Μέρα 25, (του οποίου ο επικεφαλής Γιάννης Βαρουφάκης είναι στα μαχαίρια με τον Αλέξη Τσίπρα). Συμπέρασμα: το \"Προοδευτικό Μέτωπο\" το έχει ήδη φάει η μαρμάγκα...

  1. avatar Να ζήσουμε, να το θυμόμαστε και να γελάμε…

   Το \"Προοδευτικό Μέτωπο\" που αποπειράθηκε να στήσει ο Σύριζα!!!

 5. avatar Ανάλυση της σημερινής πολιτικής κατάστασης.

  Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει ένα τεράστιο κόμμα, η Νέα Δημοκρατία, που κινείται στο 50 % και διεκδικεί την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων, για πρώτη φορά μετά το 1974, (έχοντας ήδη κατακτήσει το σημαντικότερο, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, που οδηγεί στη δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης). Ακολουθεί ένα μεσαίο κόμμα, ο Σύριζα, που κινείται στο 25 %, (το κόμμα αυτό φαίνεται ότι επιδιώκει συμμαχία με το Κίνημα Αλλαγής, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής). Έπονται δυο μικρά κόμμα, το Κίνημα Αλλαγής,( το οποίο φαίνεται ότι προκρίνει την αυτόνομη παρουσία του) και το ΚΚΕ, (το οποίο ευρίσκεται πάντοτε στον δικό του κόσμο...), που κινούνται στο 5 % - 7 % και δύο ακόμα μικρότερα κόμματα, η Ελληνική Λύση, (που επιδιώκει να εκφράσει την εθνικιστική ψήφο) και το Μέρα 25, (που επιδιώκει να εκφράσει την ακροαριστερή ψήφο), που κινούνται στο 3 % - 5 %. Τα υπόλοιπα κομματίδια κινούνται κάτω του ορίου του 3 % και συνεπώς δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν κοινοβουλευτικά

  1. avatar Θαυμάσια πολιτική ανάλυση.

   Τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα έχουν όπως ακριβώς τα αναλύετε.

 6. avatar ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ ξανά αριστερά, (σε οποιαδήποτε μορφή της)!!!

  Τελεία και παύλα.

  1. avatar Ποιός λογικός άνθρωπος ,πορεί να διαφωνήσει;;;

   Κανένας.

 7. avatar ‘Ενας ικανότατος σχολιαστής συνέτριψε τα σχέδια του Σύριζα!

  Ο Σύριζα επιχείρησε προχθές μέσω δημοσκοπήσεων της φιλοσυριζαίας εταιρίας δημοσκοπήσεων Pro Rata να δημιουργήσει την εντύπωση ότι δήθεν ανακάμπτει...
  \'Ενας ικανότατος σχολιαστής συνέτριψε τα σχέδια του Σύριζα, αναρτώντας το ακόλουθο σχόλιο:
  Ιδού η “αξιοπιστία” της εταιρίας δημοσκοπήσεων Pro Rata… Σήμερα, 19:11

  \"Επειτα από μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων κατά την περίοδο των Μνημονίων, στις οποίες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είδαν την αξιοπιστία τους να πέφτει κάθετα, ως συνέπεια αλλεπάλληλων αστοχιών, τα αποτελέσματα των εκλογών του τελευταίου διμήνου (περιφερειακές, ευρωεκλογές, εθνικές) αποκατέστησαν μέρος της χαμένης αίγλης τους και ανανέωσαν την εμπιστοσύνη κοινού και πολιτικών. Ωστόσο, καταγράφηκαν και μεγάλες αποκλίσεις, που οδήγησαν στην εξαγωγή λανθασμένων πολιτικών συμπερασμάτων. Κι ενώ όλες οι εταιρείες προέβλεψαν την αναμενόμενη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, οι μεγαλύτερες αστοχίες εντοπίστηκαν στην αδυναμία καταγραφής του τελικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως της διαφοράς μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος. Μεγάλες χαμένες σε αυτή την προεκλογική μάχη σκιαγράφησης του εκλογικού αποτελέσματος ήταν κυρίως η Public Issue του Γιάννη Μαυρή και η Pro Rata. (Πηγή: άρθρο του Κώστα Ζαφειρόπουλου, της 09-07-2019, στην \"Εφημερίδα των Συντακτών\", με τίτλο: \"Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των δημοσκοπικών εταιριών\"\"). Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει...

  1. avatar ‘Οταν το ομολογεί και η φιλοσυριζαία εταιρία δημοσκοπήσεων Pro Rata…

   H εταιρία Pro Rata είναι μια από τις γνωστές φιλοσυριζαίες εταιρίες δημοσκοπήσεων, (μαζί με τις εταιρίες Vox Populi, ALCO, Palmos Analysis κ.ά.).
   Η εταιρία αυτή λοιπόν ομολογεί thn 29-09-2020, ότι:
   \"Επίσης η πλειοψηφία των συμμετεχόντων 52% εκτιμάει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το ικανότερο κόμμα για να κυβερνήσει, ...\".
   \'Οταν το ομολογεί και η φιλοσυριζαία εταιρία δημοσκοπήσεων Pro Rata, τι χρείαν έτι έχομεν μαρτυριών;;;

  2. avatar Ο σχολιαστής αυτός είναι ο διάσημος “δημοσκόπος”…

   Και έκανε πάλι το θαύμα του, αποδομώντας πλήρως την φιλοσυριζαία εταιρία δημοσκοπήσεων Pro Rata.
   Τυχερή η Νέα Δημοκρατία που διαθέτει τέτοιου επιπέδου σχολιαστές.

  3. avatar Συριζαίοι, τι “ρούμπωμα” είναι αυτό;;;

   Ώστε μηδενικής αξιοπιστίας η εταιρία δημοσκοπήσεών σας Pro Rata;;;
   Και τούτο το δηλώνει η φυλλάδα σας, η \"Εφημερίδα των Συντακτών\";;;
   Συριζαίοι, τι \"ρούμπωμα\" είναι αυτό;;;
   Ο συγκεκριμένος σχολιαστής σας κατεξευτέλισε, παρουσιάζοντας αδιάσειστα στοιχεία!!!

 8. avatar Και θα κλαίνε ολημερίς και ολονυχτίς…

  Για δεκαετίες!

 9. avatar Νέα Δημοκρατία 51,07 %, Σύριζα 24,71 %, (δηλαδή διαφορά 26,36 %)!!!

  Την 10-09-2020 ανακοινώθηκε η τακτική μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, ( η οποία θεωρείται ως Η ΠΛΕΟΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ, διότι προέβλεψε καλύτερα από όλες τις υπόλοιπες εταιρίες τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 07-07-2019), για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020. Αφαιρώντας την Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο, (7,2 %) και κατανέμοντας αναλογικά με τη δύναμή τους στα κόμματα την αδιευκρίνιστη ψήφο, (13,9 %), τα αποτελέσματά της είναι: Νέα Δημοκρατία 51,07 %, Σύριζα 24,71 %, Κίνημα Αλλαγής 7,35 %, ΚΚΕ 6,33 %, Ελληνική Λύση 3,80 %, Μέρα 25 2,78 % και \'Αλλο Κόμμα 3,92 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία σε πεντακομματική Βουλή προηγείται του Σύριζα κατά 26,36 %, έχει κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων και των εδρών και σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. %). Οι προσεχείς εθνικές εκλογές θα γίνουν με το εκλογικό σύστημα του Σύριζα και τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών είναι: Νέα Δημοκρατία 164, Σύριζα 80, Κίνημα Αλλαγής 24, ΚΚΕ 20 και Ελληνική Λύση 12. Εάν επαναληφθούν οι εθνικές εκλογές, αλλά με το εκλογικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας, τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών θα είναι: Νέα Δημοκρατία 187, Σύριζα 66, Κίνημα Αλλαγής 20, ΚΚΕ 17 και Ελληνική Λύση 10.

  1. avatar Πολιτική ανάλυση

   .
   Στις 07-07-2019, έγιναν οι εθνικές εκλογές. Το αποτέλεσμά τους ήταν νίκη της Νέας Δημοκρατίας, (με διαφορά 8,32 % από τον Σύριζα) και δημιουργία μονοκομματικής κυβέρνησης από αυτήν.
   Σήμερα, 15 μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:
   1. Η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον την απόλυτη πλειοψηφία, με 51,07 %.
   2. Ο Σύριζα έχει πλέον λιγότερο από το μισό της δύναμης της Νέας Δημοκρατίας, με 24,71 %.
   3. Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα έχει υπερτριπλασιασθεί, (από το 8,32 %, πήγε στο 26,36 %). Πλέον ο Σύριζα δεν μπορεί να ελπίζει σε νίκη του στις προσεχείς εθνικές εκλογές.
   Απομένει μόνον η προσπάθειά του να δημιουργήσει \"Συμμαχία Προοδευτικών Δυνάμεων\", της οποίας να ηγείται.
   Με ποια άλλα κόμματα;
   Εφόσον ο Σύριζα πραγματοποιεί στροφή προς την σοσιαλδημοκρατία, αποκλείονται τα κομματίδια της Ακροαριστεράς, (Ανταρσύα, Πλεύση Ελευθερίας, ΛΑΕ κλπ.).
   Το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο εγχείρημα.
   Απομένουν μόνο Κίνημα Αλλαγής και η Μέρα 25.
   Αλλά και αυτά τα κόμματα δεν έχουν ομοφωνία στο εσωτερικό τους, (Κίνημα Αλλαγής) ούτε άριστες διαπροσωπικές σχέσεις με την ηγεσία του Σύριζα, (Βαρουφάκης με Τσίπρα).
   Συνεπώς, η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει και πάλι.
   Εύκολα.

  2. avatar Τι δεν καταλαβαίνεις συριζόπουλο;;

   Στις εθνικές εκλογές της 07-07-2029, χάσατε με διαφορά 8,32 %.
   Σήμερα, 15 μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, χάνετε με διαφορά 26,36 %.
   Δηλαδή, η διαφορά των 8,32 % υπερτριπλασιάστηκε!!!

  3. avatar Η πλέον αξιόπιστη εταιρία δημοσκοπήσεων είναι η Opinion Poll.

   Στην τελευταία προεκλογική δημοσκόπησή της, (την 20-06-2019, δεκαέξι, (16), ημέρες πριν από την ημέρα των εθνικών εκλογών...), για τις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, η εταιρία προέβλεπε: “Με βάση την εκτίμηση ψήφου που κάνει στη συνέχεια η εταιρία, «μοιράζοντας» τους αναποφάσιστους με βάση την εκλογική τους συμπεριφορά στις ευρωεκλογές, η ΝΔ φτάνει στο 39,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27%, το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 4,6%, ο κ. Βαρουφάκης στο 4,1%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,6%, ενώ η Χρυσή Αυγή στο 3,3%. Από τα άλλα κόμματα το μόνο που δείχνει κάπως ικανό να προσεγγίσει το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που καταγράφεται στο 2,3%.
   Συνεκτιμώντας και το περιθώριο απόκλισης που δίνει η Opinion Poll, η ΝΔ μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 40% και πάντως να κινηθεί στο χώρο της αυτοδυναμίας σε κάθε περίπτωση. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και το 30% και πάντως να βρεθεί πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών”.
   Τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν: Νέα Δημοκρατία 39,85 %, Σύριζα 31,53 %.

 10. avatar Συριζαίοι, κατάμαυρα μαντάτα σας έρχονται και από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση…

  Στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (διαδρομή: http://www.politico.eu --> Poll of Polls --> GR(eece)), παρέχονται τα στοιχεία σταθμισμένων από την εταιρία Kalman, ελληνικών δημοσκοπήσεων. Τα πλέον πρόσφατα στοιχεία ανάγονται στην 23-09-2020, δίνουν 47 % στη Δημοκρατία και 25 % στον Σύριζα, (διαφορά 22 %). (Για να καταλάβουμε το μέγεθος της διαφοράς Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα, σημειώνω ότι στις πρόσφατες εθνικές εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας, την 12-12-2019, ο συντηρητικός Τζόνσον έλαβε το 43,6 % και ο εργατικός Κόρμπιν το 32,3 %. Δηλαδή, διαφορά μόλις 11,3 % !!!) Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείo είναι ότι το άθροισμα των τριών κομμάτων, (Νέας Δημοκρατίας, (47 %), Ελληνικής Λύσης, (5 %) και Χρυσής Αυγής, (2 %)), είναι 54 %. Με απλά λόγια, η Δεξιά – Κεντροδεξιά είναι ήδη η απόλυτα πλειοψηφούσα παράταξη στην Ελλάδα, (χωρίς να υπολογίζεται το ποσοστό της «Δημιουργίας Ξανά», (η οποία στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, έλαβε το 0,76 %) και το ποσοστό του νεοσύστατου κόμματος «\'Ελληνες για την Πατρίδα», του Ηλία Κασιδιάρη).

  1. avatar Επιβεβαιώνω πλήρως τα στοιχεία.

   Ακολούθησα τη διαδρομή την οποία προτείνεις.
   Βρήκα τον συγκεκριμένο ιστότοπο.
   Επιβεβαιώνω πλήρως τα στοιχεία τα οποία παραθέτεις.
   Συνιστώ σε κάθε ενδιαφερόμενο να επισκέπτεται τον συγκεκριμένο ιστότοπο, για να ενημερώνεται.

  2. avatar Poll of polls σημαίνει Δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων, (στα αγγλικά).

   Στην ουσία είναι τα στοιχεία σταθμισμένων από την εταιρία Kalman, ελληνικών δημοσκοπήσεων.

  3. avatar Σβουριχτή, περιποιημένη και μεγαλοπρεπής η σφαλιάρα στους απελπισμένους συριζαίους…

   νεοσύστατου κόμματος «\'Ελληνες για την Πατρίδα», του Ηλία Κασιδιάρη).

   Περαστικά σας και σε άλλες σφαλιάρες. Με υγεία...

 11. avatar Για ξεκάρφωμα

  Στην κατά παραγγελία προσυμπληρωμένη \"δημοσκόπηση\" του MEGA πάλι καλά που έβγαλαν τη διαφορά στο 17,5%.

 12. avatar Στο 22,35 % η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – Σύριζα.

  Την 01-10-2020 ανακοινώθηκε η τακτική μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis, για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, στο MEGA. Αφαιρώντας την Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο και κατανέμοντας αναλογικά με τη δύναμή τους στα κόμματα την αδιευκρίνιστη ψήφο, τα αποτελέσματά της είναι: Νέα Δημοκρατία 47,89 %, Σύριζα 25,54 %, Κίνημα Αλλαγής 6,89 %, ΚΚΕ 5,87 %, Ελληνική Λύση 5,74 %, Μέρα 25 3,44 %, \'Ελληνες για την Πατρίδα 1,53 % και \'Αλλο Κόμμα 4,08 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία σε εξακομματική Βουλή, προηγείται του Σύριζα κατά 22,35 %. Οι προσεχείς εθνικές εκλογές θα γίνουν με το εκλογικό σύστημα του Σύριζα και τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών είναι: Νέα Δημοκρατία 151, Σύριζα 80, Κίνημα Αλλαγής 22, ΚΚΕ 19, Ελληνική Λύση 18 και Μέρα 25 11. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Προφανώς θα επαναληφθούν οι εθνικές εκλογές, αλλά με το εκλογικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας, τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών θα είναι: Νέα Δημοκρατία 176, Σύριζα 67, Κίνημα Αλλαγής 18, ΚΚΕ 15, Ελληνική Λύση 15 και Μέρα 25 9.

  1. avatar Πλήρης, κατατοπιστική και αξιόπιστη…

   Ανάλυση της δημοσκόπησης. Σε ευχαριστούμε φίλε!

 13. avatar Νέα Δημοκρατία 47,89 %, Σύριζα 25,54 %, (δηλαδή διαφορά 22,35 %).

  Σε κάθε δημοσκόπηση υπάρχει ένα ποσοστό \"ασαφούς ψήφου\".
  Το απαρτίζουν οι \"αρνητές έγκυρης ψήφου\" και οι \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόροι\".
  Τους \"αρνητές έγκυρης ψήφου\' αποτελούν όσοι δηλώνουν ότι θα απέχουν, θα ρίξουν άκυρο, θα ρίξουν λευκό.
  Τους \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόρους\" αποτελούν όσοι δηλώνουν ότι αναποφάσιστοι, όσοι δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τι θα πράξουν και όσοι αρνούνται να απαντήσουν.
  Πως αντιμετωπίζουν οι δημοσκόποι το ποσοστό της \"ασαφούς ψήφου\", παγκοσμίως;;;
  Αφαιρούν το ποσοστό των \"αρνητών έγκυρης ψήφου\", (διότι για τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος μετρούν μόνον οι έγκυρες ψήφοι...) και επανυπολογίζουν τα ποσοστά των κομμάτων
  και των \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόρων\".
  Κατανέμουν σε όλα τα κόμματα το νέο ποσοστό των \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόρων\", αναλογικά με τη δύναμη κάθε κόμματος.
  Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η \"ασαφής ψήφος\" ήταν 21,7 %, (13,1 % ήταν οι \"αρνητές έγκυρης ψήφου\" και 8,6 % ήταν οι \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόροι\").
  Τα τελικά ευρήματα της δημοσκόπησης είναι: Νέα Δημοκρατία 47,89 %, Σύριζα 25,54 %, Κίνημα Αλλαγής 6,89 %, ΚΚΕ 5,87 %, Ελληνική Λύση 5,74 %, Μέρα 25 3,44 %, \'Ελληνες για την Πατρίδα 1,53 % και \'Αλλο Κόμμα 3,06 %.

  1. avatar Επιτέλους, κατάλαβα!!!

   Ο σχολιαστής αυτός παρουσίασε με πλήρη και απλό τρόπο τα στοιχεία της δημοσκόπησης και κυρίως τα στοιχεία τα οποία αποκρύπτονται... Δηλαδή, τα τελικά αποτελέσματα, η γνώση των οποίων επιτρέπει τη συναγωγή των πολιτικών συμπερασμάτων. Επιτέλους, κατάλαβα!

 14. avatar Μετεκλογικές δημοσκοπήσεις: Νέα Δημοκρατία – Σύριζα 98 – 0.

  Από την ημέρα των εθνικών εκλογών, (07-07-2019), έχουν παρέλθει 15 μήνες περίπου.
  Κατά το χρονικό αυτό διάστημα έχουν ανακοινωθεί 98 δημοσκοπήσεις.
  Σε όλες προηγείται συντριπτικά η Νέα Δημοκρατία του Σύριζα.
  Σε 22 από τις 98 αυτές δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία υπερβαίνει το 50 %, (δηλαδή κατακτά την απόλυτη πλειοψηφία).
  Κλαίνε ολημερίς και ολονυχτίς στη πλατεία Κουμουνδούρου!!!

  1. avatar Η πλέον αξιόπιστη εταιρία δημοσκοπήσεων είναι η Opinion Poll.

   Και θα κλαίνε ολημερίς και ολονυχτίς…
   Χθες, 22:03

   Για δεκαετίες!

 15. avatar Ποπαυ

  Καταλληλότερος Πρωθυπουργός είναι Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΡΟΜΕΡΟ. Η ΚΑΥΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.

 16. avatar Μοναδικοί

  Στον κόσμο κράτος της ΕΕ με του κολου κομουνιστές 30% μιλάμε για τούς [...] Βαλκάνιους πού νομίζουν ότι είναι ελληνες

 17. avatar Ήρθε το τέλος

  Αν δίνουν 17.5 στο mega τότε η διαφορά ούτε 5 δεν είναι

  1. avatar @Ήρθε

   Το τέλος του τσίπρα ήρθε σίγουρα, το είπε και η prorata που τα λέει τσεκουράτα.

 18. avatar η διαφορα ειναι μικρη

  με οσα εχει κανει και συνεχιζει..να κανει ...να λεει.......και το 3% ειναι πολυ του.....στηριζει καταληψεις ανοιχτα πλεον......μολοτωφ...αναρχικους...λαθρομεταναστες.......ειναι η καταστροφη του εθνους......

 19. avatar Dead Kennedy’s

  Σαν να λείπει κανα 25% ....αναποφάσιστοι. ;;;

  1. avatar @Dead Kennedy’s

   Κανείς δεν απαιτεί από έναν συριζαίο να γνωρίζει πως γίνεται η πρόσθεση.
   Δείχνουμε κατανόηση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει