Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, είχε φραστικό επεισόδιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα FM 104,6 αποκαλύπτοντας το επεισόδιο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως είπε ο ευρωβουλευτής όλα ξεκίνησαν όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ χρησιμοποίησε περισσότερο χρόνο στην πρωτολογία και στη δευτερολογία του.

Σε εκείνο το σημείο ο Νίκος Ανδρουλάκης -όπως ανέφερε- εξέφρασε τη διαμαρτυρία του, με τον Τσαβούσογλου να απαντά πως: «αν δεν σας αρέσει να βγείτε έξω».

Η απάντηση του ευρωβουλευτή ήταν: «εδώ γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος», εξηγώντας πως ο Τσαβούσογλου μίλησε συνολικά 42 λεπτά και δεν επέτρεψε στους ευρωβουλευτές να υποβάλουν ερωτήσεις.

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες θα καταθέσουν σχετικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και αναρωτήθηκε γιατί η ελληνική πλευρά δεν ζήτησε να συμπεριληφθεί αυτό στη λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας.