Την αντίδραση της ΔΗΜΑΡ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Γρηγόρη Ψαριανού με αφορμή τη στάση του κόμματος στη χθεσινή ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ανακίνηση σε καθημερινή βάση ανύπαρκτων θεμάτων δήθεν εσωκομματικής δημοκρατίας, υπονομεύει αντικειμενικά τις εκλογικές προοπτικές της Δημοκρατικής Αριστεράς και λειτουργεί υπέρ αντίπαλων πολιτικών σχεδίων. Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι πλέον ανεκτό ό,τι χτίζεται με τόσο κόπο από χιλιάδες μέλη του κόμματος να «ξηλώνεται» χάριν εντυπωσιασμών, επικοινωνιακών στοχεύσεων και προσωπικών στρατηγικών».

Σημειώνεται πως ο κ. Ψαριανός εξαπέλυσε επίθεση κατά του Φώτη Κουβέλη μετά την απουσία του από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. Μιλώντας στο Βήμα FM, ανέφερε ότι ο Φώτης Κουβέλης μετά την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, υιοθέτησε αλυσίδα λαθών που «επέφεραν πλήγμα» στην εικόνα του κόμματος. «Έχουμε δεχθεί σοβαρό πλήγμα. Υπάρχουν ευθύνες που από το 6% βρεθήκαμε στο δύο παρά τέταρτο», επισήμανε.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε τον κ. Κουβέλη ότι πρώτα αποφασίζει και μετά συζητά με τους βουλευτές του. «Πρώτα βγήκε στο Βελλίδειο και είπε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και μετά συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική ομάδα. Να συζητήσουμε τι;», αναρωτήθηκε.