Με τα όσα ακούστηκαν από παίκτη του Big Brother περί βιασμού ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως τόνισε, «θα ήθελα να ξεκινήσω από την κουλτούρα του βιασμού που ακούστηκε από ένα… παλιοκάναλο και για όλα αυτά τα αισχρά που ακούγονται καθημερινά στα κανάλια. Αναφέρομαι σε αυτή την ιστορία με το Big Brother.

Ξεκινώ έτσι για έναν λόγο. Διότι απεδείχθη πόσο ελλειμματικές είναι οι αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Εμένα με κυνήγαγαν έξι μήνες.

Δεν μπορούσαν να με πιάσουν από πουθενά, αλλά επειδή μεταδόθηκε στο YouTube αυτή η ιστορία δεν μπορεί να παρέμβει το ΕΣΡ, υπάρχει νομικό κενό.

Καταδικάζουμε την κουλτούρα βιασμού, αλλά πρέπει να καταδικάσουμε και την κουλτούρα εκτουρκισμού με τα τουρκικά σήριαλ που προβάλλονται εδώ και 5-6 χρόνια. Κανείς δεν τολμάει να μιλήσει; Γιατί να ακούω την τουρκική γλώσσα όλη μέρα στα κανάλια;».

Επίθεση στους πανεπιστημιακούς καθηγητές Τσιόδρα, Σύψα, Μαγιορκίνη και άλλους εξαπέλυσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Όπως είπε πρόκειται για πρόσωπα που χρηματοδοτούνται με χιλιάδες ευρώ για τις έρευνες που πραγματοποιούν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα από φαρμακοβιομηχανίες και πως έχουν συμφέροντα αφού θέλουν να πουλήσουν φάρμακα. Παράλληλα αναφέρθηκε σε μια σειρά δηλώσεων αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η χρήση μάσκας, ιδίως στα παιδιά.

Όπως τόνισε ο πολιτικός αρχηγός, «σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας η μάσκα δεν είναι απαραίτητη για παιδιά κάτω των 12 ετών, γιατί πρέπει, λέει, να υπολογίσουμε τον αντίκτυπο που θα έχει η χρήση της στη μάθηση και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη.

Εγώ ήμουν περίπου τέσσερις ώρες με τη μάσκα εδώ στη Βουλή και κοκκίνισαν τα μάτια μου, φανταστείτε ένα παιδάκι τέσσερις ώρες στην τάξη. Τα παιδιά του δημοτικού επιβάλλεται να βλέπουν την έκφραση του προσώπου των δασκάλων τους. Αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Εγώ επιχειρώ να επιχειρηματολογήσω με βάση τη δική σας επιχειρηματολογία και να σας αποδείξω ότι με την επιστήμη πλέον, ότι κάνετε λάθος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει επίσης ότι για την συναισθηματική ανάπτυξη και τη διαμόρφωση σωστής άρθρωσης, υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση της μάσκας. Πώς θα μιλάει η δασκάλα με τη μάσκα στο πρόσωπο στο επτάχρονο παιδάκι; Δεν γίνεται. Το λέω για να το καταλάβετε Επίσης το παιδάκι όταν έχει μάσκουλα μπροστά στο πρόσωπό του, δεν μπορεί να έχει προσηλωμένη την προσοχή μέσα στην τάξη, είναι ανέφικτο. Δεν είναι ψεκασμένοι όσοι έχουν αντίθετη άποψη».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «στη Σουηδία, στην Ολλανδία, στη Νορβηγία και στη Ρωσία, η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική σε καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης. Επίσης στην Πολωνία δεν είναι υποχρεωτική στη σχολική αίθουσα. Στην Αγγλία είναι υποχρεωτική μόνο σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μόνο σε κοινόχρηστους χώρους και μόνο εάν έχει επιλυθεί lockdown στην περιοχή τους.

Στη Σκωτία ισχύει μόνο για τους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Γαλλία για μαθητές άνω των 11 ετών και στη Γερμανία υπάρχουν διαφορές ανά κρατίδιο, από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πάνω. Τον Φεβρουάριο του 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανεβάσει βίντεο που ανέφερε ότι οι μάσκες δεν προστατεύουν.

Ακόμα και στις ίδιες τις συσκευασίες των μασκών αναφέρεται ότι δεν προστατεύουν απο τον κορονοϊό. Πείτε μας λοιπόν, εάν ένα παιδάκι έχει συμπτώματα και ανεβάσει πυρετό, ποιο είναι το πρωτόκολλο που ακολουθείται; Το απομονώνουμε και το βάζουμε σε καραντίνα;

Του δημιουργούμε σύμπλεγμα ότι είσαι εσύ ο κακός, ο φορέας και κάτσε στη γωνία; Θα θέλατε το παιδί σας να το πάμε σε μία άλλη αίθουσα και να το αφήσουμε εκεί και την άλλη εβδομάδα να είναι δακτυλοδεικτούμενος από όλους; Αντιληφθείτε τι πάει να γίνει».

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε επίσης σε δηλώσεις του πανεπιστημιακού καθηγητή και μέλους της Επιτροπής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, Νικόλαου Σύψα.

«Είπε ο εν λόγω λοιμωξιολόγος στο Open πως οι μάσκες δεν προστατεύουν τους υγιείς. Πως «Άμα τη φοράς δύο με τρεις ώρες θα έχει γεμίσει υγρασία, θα έχει γεμίσει με σκόνη και μάλλον θα είναι κίνδυνος». Σε άλλη εκπομπή είπε πως «η μάσκα προστατεύει μόνο τον πάσχοντα για να μην μεταδώσει τον ιό».

Ακολούθως αναφέρθηκε στα ποσά που έχουν λάβει οι πανεπιστημιακοί καθηγητές που βγαίνουν στα κανάλια και μιλάμε για την πανδημία, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Έχω εδώ κύριοι συνάδελφοι για όλα αυτά τα καλά παιδιά που μας μιλάνε στα κανάλια έναν πάκο από τη Διαύγεια. Δάικος, 735.000 ευρώ έχει πάρει από το πανεπιστήμιο. Τσιόδρας, 378.000 ευρώ, Σύψας 107.000 ευρώ, Μαγιορκίνης 538.000 ευρώ.

Να πω ότι είναι χρήματα που πάνε για την έρευνα και ότι πληρώνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες; Αν θέλετε να κάνετε δουλειά μην βάζετε αυτούς υπεύθυνους. Μιλάνε γιατί έχουνε συμφέροντα κύριοι, έχουν συμφέροντα να πουλάνε φάρμακα, δεν το καταλαβαίνετε;

Βάλτε άλλους που δεν έχουν δουλειές. Δεν υπάρχουν άλλοι επιστήμονες; Αυτοί είναι επιστημονικά υπεύθυνοι σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από φαρμακοβιομηχανίες».

Τέλος, όσον αφορά τα εμβόλια, επικαλέστηκε δήλωση της Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδους πως «η απόφαση για τη στήριξη του εμβολίου βασίζεται μεταξύ άλλων στον επιμερισμό του κινδύνου».