Τετραήμερη επίσκεψη σε Σικάγο και Νέα Υόρκη ξεκινά από σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου. Στο πλαίσιο του ταξιδιού του θα έχει επίσης σειρά επαφών με την ομογένεια.

Στο Σικάγο, σήμερα, ο κ. Γεροντόπουλος θα επισκεφθεί την Ελληνοαμερικανική Ακαδημία, θα παραστεί στην εκδήλωση έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο Daley Plaza και, ακολούθως, θα γίνει δεκτός από τον μητροπολίτη Σικάγου Ιάκωβο, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Greek Town, θα επισκεφθεί το Ελληνικό Μουσείο και θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της πόλης, με τους οποίους θα συζητήσει διεξοδικά για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομογένεια στις ΗΠΑ.

Αύριο, ο υφυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις των Ελλήνων ομογενών και της νεολαίας στο Νιου Τζέρσεϊ και θα παραστεί σε εκδήλωση, την οποία διοργανώνουν Έλληνες και Αμερικανοί επίσημοι.

Την Κυριακή, ο κ. Γεροντόπουλος θα παρακολουθήσει τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας και, στη συνέχεια, την παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει δεκτός από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, θα έχει συνεχείς επαφές με εκπροσώπους της ομογένειας, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες της Αμερικής.