Την άποψη ότι «κάθε ευρώ που δανείζεται η χώρα μας από τις αγορές με επιτόκιο πάνω από τον ρυθμό μείωσης του ΑΕΠ της, αυξάνει το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ» διατυπώνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Στην δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης τονίζει ότι η κατάσταση αυτή καθιστά την Ελλάδα «ακόμα πιο δέσμια της καλής πρόθεσης της ΕΚΤ, δηλαδή της ίδιας τρόικας που ευθύνεται για την καταστροφή της περασμένης δεκαετίας και για την οποία τα Μνημονιακά κόμματα έχουν δώσει άφεση αμαρτιών, εξακολουθώντας να αναπαράγουν την ανοησία ότι η οικονομία πήγαινε καλά μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Αυτό υπόσχεται η Κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, προσθέτει ο κ. Κριθαρίδης, «όταν ισχυρίζεται ότι έχει “συνεκτικό οικονομικό σχέδιο”; Ότι θα πετύχει δηλαδή την περίοδο 2020-2024 ό,τι και την περίοδο 2010-14 που ήταν οι ίδιοι στα πράγματα;».

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για εξαπάτηση, εκτιμώντας ότι «η εξαπάτηση ωστόσο, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η Κυβέρνηση προχώρησε σε επανέκδοση ομολόγου μία μόλις ημέρα πριν την ανακοίνωση της ύφεσης του β’ τριμήνου του 2020 και ενώ όπως φαίνεται ο συνολικός φετινός δανεισμός θα ανέλθει περίπου σε 10 δισ., όσα δηλαδή θα λάβουμε συνολικά από το περιβόητο “Ταμείο Ανάκαμψης” σε βάθος τριετίας».