Τη θέση ότι η Αθήνα έχει ανάγκη από παρεμβάσεις που θα δίνουν έμφαση στην ποιότητα ζωής του πολίτη κι όχι από έργα βιτρίνας εξέφρασε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Σακελλαρίδης κατηγόρησε τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη ότι ήταν αόρατος σε ό,τι αφορά τα ζητήματα καθημερινότητας, σημειώνοντας πως απογοήτευσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον στήριξαν, αφού αποδείχθηκε πολύ συντηρητικός.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών, ο σχεδιασμός για την Αθήνα θα πρέπει να εκπορεύεται από το δήμο, και όχι από τους ιδιώτες. Για τα δημοτικά τέλη επισήμανε πως δεν υπάρχει περιθώριο να αυξηθούν, ενώ πρότεινε ρύθμιση για τις οφειλές των δημοτών.

Αναφερόμενος στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι έχουν αφεθεί επίτηδες σε αυτήν την κατάσταση, αν και πρόκειται για μνημείο ιστορικής μνήμης και αρχιτεκτονικής. Πρότεινε μία από τις οκτώ πολυκατοικίες να στεγάζει συγγενείς των ασθενών του παρακείμενου νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ένας άλλος χώρος να γίνει μουσείο και οι υπόλοιπες πολυκατοικίες να είναι χώροι κατοικίας.