Σε άμεση προτεραιότητα θέτει η κυβέρνηση την κατάθεση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών της Συμφωνίας για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Αίγυπτο, αφού πλέον έχει κυρωθεί και επίσημα από τα Κοινοβούλια των δύο χωρών.

Ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η κατάθεση του φακέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ενός των επομένων εικοσιτετράωρων και σίγουρα πριν από τη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες όπου θα συζητηθεί ενδελεχώς το σύνολο των τουρκικών προκλήσεων τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ανατολική Μεσόγειο γενικότερα.

Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει την διπλωματική δραστηριότητα σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να καταδείξει σε όλους τους σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς που μετέχουμε, την επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει πολύ εύκολα σε ένα «θερμό» επεισόδιο είτε στο Αιγαίο είτε σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή.

Άλλωστε ήδη βιώνουμε την πιο μακροχρόνια ελληνοτουρκική κρίση μεταπολιτευτικά καθώς σε λίγες ημέρες οι στόλοι Ελλάδας και Τουρκίας θα συμπληρώσουν περίπου έναν μήνα που βρίσκονται διάσπαρτοι στο Αιγαίο.