Την ώρα που η Τουρκία με την παράταση της παράνομης Νavtex επιχειρεί να πιέσει για ακύρωση της συμφωνίας Ελλάδας- Αιγύπτου για την ΑΟΖ και καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την ψηφοφορία της Τετάρτης, η κυβέρνηση καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να λάβει ξεκάθαρη θέση και να ψηφίσει τη συμφωνία.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σήμερα στις 18:00 το απόγευμα, εισάγονται στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής οι συμφωνίες οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών μας με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

«Η εποχή των δισταγμών, τελείωσε.

Πρόκειται για ιστορική στιγμή, στην οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Και δεν μπορούμε να φανταστούμε καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη, ιδίως δε την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να μην υπερψηφίσει αυτές τις συμφωνίες.

Καλούνται λοιπόν να τοποθετηθούν, ναι ή όχι» πρόσθεσε ο κ.Πέτσας.

Ανέφερε επίσης ότι μετά την παράταση της προηγούμενης παράνομης τουρκικής NAVTEX, η Ελλάδα δεσμεύει με NAVTEX περιοχή μεταξύ ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου, για τη διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων.

Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020.

«Η Ελλάδα με ψυχραιμία και ετοιμότητα απαντά τόσο στο διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο. Και με εθνική αυτοπεποίθηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

TAGS