Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον Σκάι, σημείωσε πως ουσιαστικά ο πρωθυπουργός «μας εισήγαγε σε μια νέα μνημονιακή φάση», για να προσθέσει: «Πρόκειται για ένα μνημόνιο για τα εργασιακά αυτό που συμφωνήθηκε, το οποίο μας αποκρύπτεται. Εσείς ως δημοσιογράφοι ξέρετε την ακριβή συμφωνία; Ο πρωθυπουργός βγήκε και έκανε ένα διάγγελμα και είχε το πολιτικό θράσος να μας πει τι θα κάνει με τα ψίχουλα, χωρίς να μας λέει τι συμφώνησε με την τρόικα. Θα υπάρχουν ομαδικές απολύσεις και για πότε; Θα δοθεί η δυνατότητα στους μακροχρόνια ανέργους να προσλαμβάνονται με τον κατώτατο μισθό; Προσέξτε, μείωση εργοδοτικών εισφορών, από την άλλη επαναπροσλαμβάνονται μακροχρόνια άνεργοι με 586 ευρώ. Είναι αυτός ένας επικίνδυνος μηχανισμός που διαλύει τα εισοδήματα και τις εργασιακές σχέσεις; Αυτά θα πάνε σε ένα άρθρο και κάτω από τη δαμόκλεια σπάθη ότι παίρνουμε τη δόση… Ένας νέος εκβιασμός και με τις πλάτες της τρόικας. Τα βασικά επίδικα λοιπόν θα πάνε για μετά τις ευρωεκλογές; Πρόκειται για μια κοροϊδία χωρίς προηγούμενο».

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως αυτό το οποίο προκύπτει «είναι αποτέλεσμα μιας βάρβαρης ισοπεδωτικής πολιτικής, δεν είναι διατηρήσιμο, και αν, έχοντας την εμπειρία αυτής της καθολικής αποτυχίας αυτού του προγράμματος, δεν εκμεταλλευτούμε κι τις φωνές που αμφισβητούν πια την αποτελεσματικότητα αυτού του προγράμματος για να θέσουμε το θέμα της εγκατάλειψης των ακραίων μνημονιακών πολιτικών, τότε δεν πάμε καλά».