Κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

«Είναι δίκαιη η πίστωση της καλής διαχείρισης του πρώτου μέρους της πανδημίας για την κυβέρνηση και τους πολίτες. Άδικη, ωστόσο, η χρέωση της ευθύνης της δεύτερης φάσης και τη μετατόπιση της ευθύνης αποκλειστικά στους πολίτες και κυρίως τους νέους – που αποφάσισαν να πάνε διακοπές – μια που η ίδια η κυβέρνηση πήρε τις λάθος αποφάσεις για την πληρότητα των αεροπλάνων και των πλοίων χωρίς να λάβουν υπόψη τους την επιδρομή του δεύτερου κύματος του κορονοϊου» ανέφερε, μεταξύ άλλων μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά».

«Όλος αυτός ο τραγέλαφος, ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης των σχολείων χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και την επίμονη μετακύλησης της πραγματικής της ευθύνης στους πολίτες, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα κάνουν ορθή χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους. Όσο καλά τα πήγαμε στην πρώτη φάση του κορονοϊού, τόσο άσχημα τα πηγαίνουμε τώρα στη δεύτερη φάση» επεσήμανε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής είπε: «Βλέπουμε καθημερινά τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Αυτή ακολουθεί σταθερά το τρομερό σχέδιο του ”βλέποντας και κάνοντας” και η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη για όλους. Ο τραγέλαφος με τα τεστ στις πύλες εισόδου που γίνονται κατά απαίτηση των επιβατών αντί να γίνονται οργανωμένα και με σχέδιο καταδεικνύει το χάος. Εμείς διαμορφώσαμε και κρατήσαμε όρους και κανόνες ευθύνης στη συζήτηση για την πανδημία, το αποδείξαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία και τον κοινωνικό ιστό ωστόσο τώρα που δεν πάνε καλά τα πράγματα θα είμαστε απέναντι».

«Αδιαμφισβήτητα το lockdown δε θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα και η οικονομία έπρεπε να επανεκκινηθεί. Συμφωνούμε, αλλά με κανόνες, διαδικασίες και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Το σε αφήνω να κρίνεις εσύ και η συνείδηση σου τι θα πράξεις δεν είναι σχέδιο είναι ευχή» σημείωσε.

Συνεχίζοντας ο κ. Χρηστίδης καταλόγισε στην κυβέρνηση αντιφατικές αποφάσεις ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων. «Το αποκορύφωμα του μπάχαλου, όμως, έρχεται με την εντελώς αντιφατική απόφαση του ανοίγματος των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας κάτι το οποίο θα μας οδηγήσει στα μέσα του φθινοπώρου να συζητάμε κατά πόσο οι μαθητές αποτελούν εστία μετάδοσης προς δασκάλους και συγγενείς», είπε ενώ σημείωσε, πως «δεν έχει ανακοινωθεί κανένα σχέδιο για τον τρόπο προσέλευσης των μαθητών, για το ποιος θα επιβαρυνθεί το κόστος των μέτρων ασφαλείας, την καθαριότητα καθώς και τη λειτουργία των κλιματιστικών. Μέχρι τώρα όλα αυτά είναι στην ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία βέβαια δεν έχει ενημερωθεί για το τι μέλει γενέσθαι μία ανάσα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Καταλήγοντας ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την διαχείριση της πανδημίας. «Η πρόταση μας είναι να συμβουλευτούμε πρώτα τους ειδικούς, και κατόπιν η πολιτική ηγεσία να λάβει τις αποφάσεις τις με τόλμη και πάντα προς όφελος της υγείας των πολιτών. Μόνο με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων να μπορούμε να ελπίζουμε σε πλήρη λειτουργία της κοινωνίας και να είμαστε όλοι δυνητικά ασφαλείς», είπε ο κ. Χρηστίδης και τόνισε: «Τελικός αποδέκτης όλης αυτής της πιεστικής, γεμάτης προχειρότητα κατάστασης είναι οι γονείς και τα παιδιά που δεν μπορούν να αντιληφθούν τον τρόπο με τον οποίο θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους. Το σχέδιο ”βλέποντας και κάνοντας” δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό σχέδιο της κυβέρνησης διαρκώς. Δεν μπορεί να θυσιαστεί ούτε η υγεία αλλά ούτε η οικονομία άλλο”.